Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Violinistica Anastazia Šantov Učkar druga u državi

Anastazia Šantov Učkar iz Motovuna, 11-godišnja violinistica pazinske Osnovne glazbene škole, osvojila je drugu nagradu na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje je nedavno održano u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Kao jedina predstavnica Istarske županije u disciplini violine nagradu je osvojila u dobnoj kategoriji do 13 godina u konkurenciji 17 glazbenika. Prema vlastitom izboru, odsvirala je prvi stavak Vivaldijeva "Koncerta u a-molu", Šlikov "Primorski ples" te zadani dio kompozicije Wohlfahrtove "Etide; op. 45".

– Bilo mi je jako vruće kad sam stala pred žiri, kaže mala Anastazia, odlična učenica motovunske područne škole. Premda je već nastupala pred publikom na koncertima Osnovne glazbene škole, bio joj je to prvi nastup pred stručnim glazbenim žirijem. Mlada glazbenica je violinu počela svirati s osam godina, a tajna uspjeha je ponajviše u redovnom vježbanju. Naime, rijetko koji dan prođe da bar na sat vremena ne uzme violinu u ruke. No, uz upornost, Anastazija ima još nešto – talent.

– Anastazia je naša najdarovitija učenica, a posebno bih istaknuo zreli pristup sviranju, i nadam se da će kasnije nastaviti školovanje u srednjoj glazbenoj školi i na studiju, kaže njen profesor violine Danijel Trinajstić, koji kao vanjski suradnik radi u pazinskom OGŠ-u već osam godina. Osim sviranja, Anastazia ima još dvije ljubavi, obje artističke – slikanje i jahanje. (A. DAGOSTIN, Glas Istre, 2.3.2010.)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike