Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Preuređenje bivše pazinske vojarne “Veli Jože”: Prostorije za potrebe studija poduzetništva

Uređenje sjevernog dijela zgrade bivše vojarne »Veli Jože« za potrebe studija poduzetništva bit će dovršeno krajem lipnja pa će od jeseni 200-tinjak pazinskih studenata, umjesto u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile, predavanja slušati u ovoj zgradi, kazao je dekan Veleučilišta u Rijeci dr. sc. Dušan Rudić.

Gradonačelnik Renato Krulčić naveo je da će se u prvoj fazi urediti nešto manje od 2.000 kvadratnih metara površine koja će se sastojati od četiri predavaonice, prijavne prostorije, kotlovnice, knjižnice, referade, sanitarnog čvora i hodnika. Zamijenit će se vanjska i unutarnja drvenarija, uvesti nove električne i vodovodne instalacije te urediti grijanje.
Radovi vrijedni 2,12 milijuna kuna počeli su prošlog tjedna, a postupkom javne nabave povjereni su riječkoj građevinskoj tvrtki Lemal. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ih sufinancira s 450 tisuća kuna, Grad Pazin s 200 tisuća, dok je preostali, najveći dio novca osiguralo Veleučilište Rijeka. U drugoj bi se fazi uredilo prizemlje (dvorana i kabineti za profesore) te okoliš zgrade, meðutim, dinamika tih radova ovisit će o financijskoj podršci Istarske županije. U trećoj fazi uslijedilo bi uređenje južnog dijela zgrade u kojoj bi se smjestio novi studij koji još nije definiran.
– Novi bi se studij osmislio u dogovoru s Gradom, kazao je dekan Rudić, dok je gradonačelnik Krulčić dodao da studij treba biti usklađen s potrebama pazinskog gospodarstva spomenuvši kao primjer kamenarsku i mesoprerađivačku granu ekonomije. U manjoj zgradi, koja se nalazi kraj južne strane budućeg veleučilišta, planira se, kao podrška istarskim pčelarima, u sklopu riječkog veleučilišta urediti znanstveni centar za pčelarstvo, koji već ima dopusnicu nadležnog ministarstva. (Glas Istre, 27.02.2010.) A. Dagostin / Glas Istre   Na slici gradonačelnik Renato Krulčić i dr.sc. Dušan Rudić (snimio: A. Dagostin)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike