Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Veseli prosinac u Pazinu

Veseli prosinac u Pazinu je manifestacija koja okuplja i promovira božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tijekom mjeseca prosinca. Pazin već niz godina postaje mjesto za zabavu i izlaske tijekom prosinca. Tako će se ove godine u ovom blagdanskom mjesecu u gradu održati preko 40 koncerata, a sveukupno više od 50 prigodnih i tematskih programa. Svi programi predstavljeni su u zajedničkoj promotivnoj knjižici Veseli prosinac u Pazinu.

Novi program Božić u Parku

Grad Pazin ove godine priprema novi program pod nazivom Božić u parku. Dvodnevni prigodni program tijekom Badnjaka i Božića priprema se u Parku velikana u samom centru grada. Za tu će priliku park biti prigodno dekoriran, uz dodatnu ugostiteljsku ponudu i priliku za druženje u blagdansko vrijeme. Na dan Božića 25.12. u večernjima satima u parku će se održati koncert pazinskog benda Proleteri.

Udruge poklanjaju koncerte

Pazinske udruge već tradicionalno održavaju božićno –novogodišnje programe koje poklanjaju svojim sugrađanima i posjetiteljima. Tako je i ove godine još jučer u župnoj crkvi nastup održao Zbor Roženice povodom svetog Nikole, a od 08. prosinca pa do kraja mjeseca održat će se koncerti Folklornog društva Pazin sa gostima, Humanitarni koncert Društva osoba s tjelesnim invaliditetom, zatim koncert Big banda Pazin i za kraj koncert za koji se svake godine traži mjesto više – koncert Limene glazbe Pazin. Svi koncerti održat će se u pazinskom Spomen domu.

Zabava za najmlađe

Pazin u prosincu priprema i programe za djecu pa će se tako uz božićni koncert glazbenog odjela osnovne škole i božićnu priredbu učenika osnovne škole najmlađi moći zabaviti uz trodnevni program pričaonica i predstava za djecu pod nazivom Bajkomanija, a tu je i nezaobilazni doček Djeda Mraza 17.12. koji svake godine smišlja nove načine kako iznenaditi pazinsku djecu. Udruga TradInEtno u sklopu novog Mini zimskog etno programa na samom kraju mjeseca za najmlađe priprema glazbene radionice.

Čak tri prigodna sajma

Božićni sajam Veseli prosinac i ove će se godine održati na glavnom gradskom trgu. Od 14. do 24. prosinca na štandovima će se kao i svake godine moći naći prigodni blagdanski i poklon asortiman. Društvo likovnih stvaratelja pripremilo je prigodan Hand made sajam u likovnoj galeriji a već sutra 8. prosinca u Spomen domu će se održati deseti Second hand sajam humanitarnog karaktera.

Sadržajan program ugostitelja vraća Pazin na mapu izlazaka

Ove se je godine u osmišljavanje programa Veselog prosinca uključio veliki broj ugostitelja i drugih privatnih subjekata. Tako će čak 10 caffe barova i klubova iz Pazina tijekom prosinca, osobito vikendom i praznikom, organizirati različite prigodne programe i čak 40 živih svirki u svojim objektima. Svi ugostitelji imat će dozvoljeno radno vrijeme petkom do 02.00 sata a vikendom i praznikom čak do 04.00 sata u jutro.

U privatnoj organizaciji najavljena su i tri velika koncerta koja će se održati u Spomen domu ili školsko-gradskoj sportskoj dvorani i to 08.12. Dražen Zečić, Replay band, zatim 15.12. koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade i za kraj mjeseca 22. 12. koncert Harija Rončevića.

Detaljan raspored programa može se pratiti u brošuri Veseli prosinac koja se nalazi kod lokalnih ugostitelja te u turističkoj zajednici i pazinskim ustanovama. Program će biti najavljen i na web stranicama Grada Pazina kao i na društvenim mrežama – facebook eventu Veseli prosinac u Pazinu.

Dobrodošli u Pazin!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.