Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Uspješni istarski umjetnici na nacionalnoj smotri likovnih amatera

U subotu, 23. listopada u Otočcu je održan 37. Susret likovnih stvaralaca i zatvaranje godišnje izložbe likovnih radova odabranih putem natječaja Hrvatskog sabora kulture, krovne organizacije kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je ukupno 313 prijava, a stručno je povjerenstvo odabralo 92 rada koji su proteklih mjesec dana bili izloženi u izložbenom prostoru suorganizatora manifestacije – Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac.

Među radovima koji su prošli selekciju i bili predstavljeni publici na velikoj završnoj izložbi,  čak je jedanaestero umjetnika iz istarskih likovnih udruga među kojima prednjači Društvo likovnih stvaratelja Pazin sa šestero odabranih, a to su Branka Andrić-Ružić, Dario Brajković, Davorka Flego, Samanta Lukšić, Ljiljana Matošević Levak i Josip Tubanović.

Likovna udruga „Atelier Agata“ Novigrad  bila je zastupljena s dvije umjetnice, Zvijezdanom Davanzo i Mariom Klarić. Dok su Patricio Franković i Zvjezdana Lukšić odabrani ispred Udruge  kreativna akademija Labin.

Dušan Tatalović, jedini predstavnik udruge „MedulinArt“ za svoju je sliku „Pogled iz Medulina“ dobio pohvalu stručnog povjerenstva za postignuće u tehnici akvarela.

Prigodnoj priredbi i podjeli nagrada i priznanja nazočili su gotovo svi odabrani autori i autorice iz Istre, kojima su se pridružili pojedini članovi udruga kao i njihovi prijatelji te je dan iskorišten za uživanje u idiličnoj Lici obojanoj jesenjim tonovima i obilazak starog grada Sokolca u Brinju, Majerovog vrila na izvoru Gacke, Otočca te Nehaj kule i Senja.

Za DLS Pazin

Dario Brajković, tajnik udruge

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike