Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile ima čak dvije najuspješnije odgojno-obrazovne radnice: profesorice Marinka Burić i Vesna Vujasin Ilić

Među najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima u školskoj godini 2020./2021. nalaze se i dvije profesorice iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile – Marinka Burić i Vesna Vujasin Ilić. Tim je povodom gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, zajedno sa suradnicama, primila nagrađene profesorice i ravnateljicu Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzanu Poropat Božac. Izrazila je veliko zadovoljstvo što upravo iz Pazina ove godine imamo čak dvije dobitnice nagrada. „Iznimno je važno da su Vaš trud i zalaganje prepoznati i uvaženi”, istaknula je gradonačelnica Jašić. Profesorski poziv obavljaju od početka 90-tih godina te napominju kako su se profesori promijenili od tada – danas s učenicima ostvaruju suradnički odnos međusobno uvažavajući. „Volimo svoj poziv, timski rad , a najviše nas veseli poticanje motivacijskih osobina kod učenika“, zaključile su dobitnice.

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile ima i status Glasserove kvalitetne škole te dijamantni status Međunarodne Eko škole. Poznata je po kontinuiranom procesu unaprjeđivanja kvalitete odgojno-obrazovnog rada brojnim izvannastavnim programima i projektima zahvaljujući profesorima koji u njoj rade. „Priznanja koja naši profesori dobivaju za svoj trud i rad samo su dokaz kvalitete koju ova škola nudi“, zaključila je ravnateljica Suzana Poropat Božac.

Svake godine javnim pozivom Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. Nagrade je uručio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs u povodu međunarodnog Dana učitelja 5. listopada 2021. godine. Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021., od čega je 15 iz Istarske županije.

Nagrađena Marinka Burić, profesorica hrvatskog jezika i likovne umjetnosti,  prema kriterijima Ministarstva znanosti i obrazovanja, primila je nagradu za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama: mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, dijeljenje primjera dobre prakse, autorstvo obrazovnih sadržaja te rad na projektima. Profesorica Burić sudjelovala je u izradi i objavljivanju otvorenih digitalnih sadržaja na temu suvremenih metoda u nastavi, recenzirala je udžbenik Putokazi 1, 2 i 3  autorice Tanje Marčan i Linde Grubišić Belina u izdanju Školske knjige te bila autoricom rukopisa radnog naslova Zbirka strategija, metoda i aktivnosti za suvremenu nastavu. Profesorica Burić priprema i sudjeluje s učenicima na natjecanjima iz hrvatskoga jezika na školskoj, županijskoj i državnoj razini te organizira radionice kreativnog pisanja. Uz sve to učenike priprema za LiDraNo – pojedinačni scenski nastup, literarni izraz, radijsku emisija Radio igra… Potiče likovnu kreativnost učenika i sudjelovanje na natječajima i izložbama, kvizu znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ za srednje škole te sudjeluje u radu školskog povjerenstva „Mreža čitanja“. Voditeljica je likovnog i estetskog uređenja Škole te suvoditeljica dramsko-recitatorske skupine „Orko“.

Profesorica matematike Vesna Vujasin Ilić primila je svoju treću nagradu za izniman doprinos struci u sljedećim kategorijama: mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, unaprjeđenje rada škole te unaprjeđenje sustava obrazovanja. Godine 2009. stekla je zvanje nastavnika mentora,  2014. zvanje nastavnika savjetnika a  2019. obnova zvanja nastavnika savjetnika. Sudjeluje u organizaciji i provođenju natjecanja iz matematike i informatike od školske, županijske do državne razine, kao i na međunarodnoj razini. Članica je Povjerenstava za provedbu školskih i županijskih natjecanja iz matematike te redovito radi s darovitim učenicima kroz dodatne sadržaje iz matematike. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeća nastavnika matematike Istarske županije dulji niz godina, mentorica je učenicima u ekipnom natjecanju iz matematike na Festivalu matematike u Puli.  Članica je Matematičkog društva Istre te objavljuje stručne članke u stručnim časopisima. Ističe i odličnu timsku suradnju na brojnim spomenutim projektima s kolegom Robertom Gortanom, također profesorom matematike. Suautorica je udžbenika sa zbirkom zadataka Matematika za prvi, drugi i treći razred srednje škole kao i priručnika za nastavnike za prvi razred.

Još jednom upućujemo iskrene čestitke i iznimno smo ponosni na njihov uspjeh.

 

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike