Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U tijeku natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj

Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice. Na šesti po redu natječaj mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji OPG-a i u dobi do 40 godina života. Također, moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti biti završeni ili u provedbi. Pobjednik iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika. Natječaj je otvoren do 4. ožujka 2021. godine.

Tri ključne kategorije u kojima se natječu su:

– digitalni šampion u poljoprivredi (za usvajanje i širenje novih tehnologija ili inovativnih poljoprivrednih praksi)

– šampion ekološke održivosti u poljoprivredi (za usvajanje i primjenu najboljih praksi za očuvanje okoliša, korisnih za biološku raznolikost i očuvanje ekosustava) te

– šampion hrane u poljoprivredi (za plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište ili primjenu poduzetničkih ideja u prehrambenom lancu).

Popunjenu prijavnicu potrebno je poslati na e-mail [email protected] Imena dobitnika nagrade po izboru žirija bit će objavljena 5. svibnja 2021.

Izbor organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Jutarnji list i europska zastupnica Sunčana Glavak, uz pokrovitelje. Najbolje sudionike nagradit će se novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 50.000 kuna. Za pobjednicu/ka natječaja osigurano je 25 tisuća kuna, za drugoplasiranog/u 15 tisuća kuna, a trećeplasiranog/u 10 tisuća kuna. Za dvadeset i jednog najboljeg poljoprivrednika, zastupnica Sunčana Glavak će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Više detalja o natječaju i načinu prijave može se pronaći na poveznici: https://suncanaglavak.eu/prijavite-se-za-najboljeg-hrvatskog-mladog-poljoprivrednika-ili-poljoprirednicu-2021/