Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U srijedu, 6. studenog predstava “Zamisli” Teatra Tirena za učenike od 1. do 5. razreda

Sutra, u srijedu, 6. studenog 2019. godine s početkom u 17 sati u pazinskom Spomen domu održat će se 50-minutna predstava “Zamisli” Teatra Tirena iz Zagreba, namijenjena učenicima od prvog do petog razreda.

 

Znate li što je zajedničko državi, kotaču, vašoj omiljenoj pjesmi i računalu? Sve ih je netko izmaštao prije no što su nastali! Mašta je vjerojatno najvažnija sposobnost ljudskog roda, zahvaljujući njoj rješavamo probleme, izumljujemo izume i stvaramo umjetnička djela. Nove generacije odrastaju uz tehnologiju, okružene su i zagušene ogromnom količinom sadržaja i zato maštaju sve manje… Rijetko im je dosadno. A dosada je nužna da bi se maštalo.
Predstava “Zamisli” bavi se maštom i kreativnošću, istražuje mehanizme maštanja, pokazuje djeci razne načine na koje mogu maštati i ohrabruje ih da misle svojom glavom, da se usude biti drugačiji. Za maštanje nam nije potrebno ama baš ništa, osim malo vremena. Ponekad je dovoljno samo par minuta da se svijet okrene naglavačke! Što više maštaš, to ti bolje ide.
Mašta je jedina supermoć dostupna SVIMA!
Režija: Nora Krstulović
Tekst i dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Davor Kovač i Veronika Mach
Oblikovanje zvuka: Darko Horvat
Kostimografija: Lucija Prstec Smolčec
Scenografija: Iva Milley
Dizajn: Ana Goja
Uzrast: predškolci i 1. – 5. razredni osnovne škole
Trajanje: 50 minuta

 

više na https://www.tirena.hr/5757/zamisli/