Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U rad puštene WiFi4EU – pristupne točke za javni bežični Internet na području Grada Pazina

 Nakon izvedenih radova i postavljanje opreme, puštene su u rad pristupne točke za javni bežični Internet na području Grada Pazina u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU.

Tvrtka koja je putem javne nabave izabrana za izvođača radova, trgovačko društvo Callidus grupa d.o.o. iz Zagreba, radove u ukupnoj cijeni od 69.726,68 kn s PDV-om privela je kraju u ugovorenom roku.

Ovim projektom Grad Pazin osigurao je  visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima. Ovime se nastavlja ulaganje Grada Pazina u zelenu i digitalnu infrastrukturu, i brendiranje grada u segmentu „Smart city“,poručili su iz Grada Pazina.

Grad Pazin sada raspolaže brzom i pouzdanom internetskom vezom, što podrazumijeva i kvalitetnu telekomunikacijsku infrastrukturu. Izabrane lokacije ocijenjene su kako one s najvećom fluktuacijom ljudi u gradu. Brzim bežičnim internetom pokrivene su sljedeća područja u gradu: autobusni kolodvor, košarkaško igralište, Dom zdravlja Pazin, Spomen dom, prostor ispred Spomen doma, Boćarski centar „Aleksandar Anzur“, Trg slobode Pazin, Ulica Velog Jože, Muzej Grada Pazina (unutrašnjost i vanjski dio).