Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U promet puštena obnovljena dionica ceste kroz centar Pazina

Kao što je i najavljeno, jučer, u srijedu 24. svibnja u popodnevnim satima u promet je puštena obnovljena dionica ceste u ulicama Družbe Sv. Ćirila i Metoda i Matka Brajše Rašana u Pazinu. Narednih će se dana još dovršiti hortikulturno uređenje te postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, što neće utjecati na normalno odvijanje prometa. Važno je naglasiti da na snazi i dalje ostaje gradilišna privremena regulacija prometa koja se odnosi na prometovanje teretnim vozilima iznad 5 tona nosivosti. Dovršetkom radova na snagu će stupiti nova regulacija prometa na području Pazina koja donosi ograničenja za teretna vozila iznad 10 tona nosivosti u odnosu na režim prometovanja prije rekonstrukcije prometnice kroz centar Pazina.

 

Nova regulacija prometa uključuje sljedeće mjere:

  • Kompletna zabrana prometovanja teških teretnih vozila kroz grad Pazin u tranzitu;
  • Zabrana prometa tegljača s poluprikolicom i teretnih vozila s prikolicama na određenom dijelu prometnice od raskrižja ulica Jurja Dobrile i Miroslava Bulešića do raskrižja sa NC0763 kod skretanja za Velanov brijeg;
  • Zabrana prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 10 tona na određenim dijelovima ulica Družbe Sv. Ćirila i Metoda te Matka Brajše Rašana, od zgrade Grada do kružnog toka ispred Doma zdravlja;

Dostava koju teška teretna vozila vrše prema subjektima u gradu s istočnog ulaza odvijat će se kroz Ivole (Ipsilon) ili Drazej (osim tegljača s poluprikolicom i teretnih vozila s prikolicama).

Nova regulacija prometa donesena je s ciljem poboljšanja sigurnosti, smanjenja oštećenja prometnice te povećanja kvalitete života građana. U suradnji s MUP-om, Grad Pazin će provoditi kontrolu provedbe izmjene Odluke o prometu na terenu.