Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Glazbena diva Radojka Šverko za 1040 godina Pazina priprema koncert za pamćenje

Proslavu značajnih 1040 godina od prvog pisanog spomena Pazina, odnosno pazinskog Kaštela – Catrum Pisinum,  u subotu, 3. lipnja svojim će nastupom u koncertnoj dvorani Spomen doma obogatiti  jedna od najvećih diva hrvatske glazbene scene, Radojka Šverko. Ovaj koncert poseban je dar građanima i građankama Pazina, kao i svim gostima. Ulaznice za koncert, koji počinje u 20:00 sati,  neće se naplaćivati, tako da svi zainteresirani mogu prisustvovati ovom iznimnom glazbenom događaju.

Prvi nastup u rodnom gradu

Iznimno je značajno i da će ovaj koncert biti ujedno prvi nastup Radojke Šverko u rodnom gradu, čime će i pazinska publika postati  dijelom velike karijere istinske hrvatske glazbene dive, a koja traje već više od 50 godina.  Vrijedi dodati da će Radojka Šverko nastupiti i dan ranije u pazinskom Kaštelu na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina.

“Pozivam sve da posjete ovaj prekrasni Grad i uživaju u mnogobrojnim događanjima koja su pripremljena samo za ljude velikog srca i još većeg osmjeha”, rekla je Radojka Šverko, koja se silno veseli nastupu na svečanoj sjednici, a još i više svom koncertu u velikoj koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma.

Na koncertima  jedne od naših najnagrađivanijih pjevačica zabavne glazbe publika ima prilike uživati u veličanstvenim izvedbama domaćih i stranih hitova iz bogatog opusa koji je, dakle,  stvaran više od pola stoljeća. Repertoar Radojke Šverko obuhvaća raznolike glazbene žanrove, pa se tako mogu čuti predivne izvedbe šansona, pop, rocka, a publiku počasti i soul, jazz i  gospel izvedbama.

Impresivna glazbena karijera i ostvarenja garancija su zabave za pamćenje

Stoga se i ovog puta očekuje nezaboravan glazbeni doživljaj za sve posjetitelje koji će moći uživati, a i zapjevati u izvedbama najvećih hitova koji su obilježili njezinu glazbenu karijeru, poput pjesama „Kud plovi ovaj brod“, „Lanterna“, „Ljubim te do bola“, „Bracolet“….

Govoreći, pak, o samoj glazbenoj karijeri Radojke Šverko, tijekom stvaranja surađivala je s brojnim skladateljima, tekstopiscima i aranžerima, kao što su Alfi Kabiljo, Zvonko Špišić, Andrej Baša, Silvije Glojnarić, Margit Antauer, Stipica Kalođera i mnogi drugi. Također je surađivala s mnogim kolegama glazbenicima i pjevačima, kao što su Vladimir Babin, koji će je pratiti i u Pazinu,  te Alan Bjelinski, Ante Gelo, Matija Dedić, Tedi Spalato…Ostvarila je i kazališnu karijeru ulogama u nekoliko mjuzikala i rock opera, a okušala se i kao filmska glumica uz proslavljenoga Radu Šerbedžiju u filmu Rajka Grlića “Bravo maestro”.  Dobitnica je i brojnih nagrada i priznanja. Među njima se ističe pet glazbenih nagrada Porin, uključujući Porin za životno djelo. Jedina je glazbenica koja je iste godine, uz nagradu za životno djelo, osvojila i nagradu u redovnoj konkurenciji. Godine 1995. za osobite zasluge za kulturu dodijeljeno joj je odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića. U 2018. godini objavila je koncertni album „As Time Goes By (Live At Jazz.hr)“, koji se popeo na visoko drugo mjesto najprodavanijih domaćih albuma u zemlji.

Besplatne ulaznice od danas, 26. svibnja u Caffe baru Epulon (Spomen dom)

Navedeno je više nego dovoljna pozivnica za koncert u Pazinu i garancija zabave za pamćenje. Koncert  je, dakle, besplatan, no, kako je broj mjesta u koncertnoj dvorani pazinskog Spomen doma ograničen, potrebna je karta/rezervacija. Karte se mogu podignuti u Caffe baru Epulon Pazin (Spomen dom) od petka, 26. svibnja 2023., uz napomenu da jedna osoba može podignuti najviše dvije karte.

Vidimo se u subotu, 3. lipnja, u 20:00 sati u koncertnoj dvorani Spomen doma!