Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U posjeti Buzetskom domu za starije i nemoćne osobe

Dana 27. travnja 2017.  članovi Radnog tima za pripremu i provedbu projekta „Dom za starije osobe Pazin“, kojeg čine predstavnici Gradske udruge umirovljenika Pazin, Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice Pazin, Centra za socijalnu skrb Pazin, Istarske županije i Grada Pazina bili su u posjeti  Domu za starije i nemoćne osobe Buzet. 

Dom u Buzetu otvoren je 2007. godine, a osnivač Doma je Grad Buzet. Cilj posjete bio je prikupiti informacije i iskustva Buzećana oko postupka gradnje, opremanja, financiranja i općenito samog funkcioniranja Doma za starije osobe. Svoja znanja i iskustva o tome prenijeli su Radnom timu Gradonačelnik Grada Buzeta Siniša Žulić i ravnateljica Doma Gordana Helen Šišović.

Na kraju posjeta ravnateljica i djelatnici Doma u Buzetu upoznali su članove Radnog tima s prostorima u kojima djeluju i brojnim aktivnostima koje provode jer osim usluge smještaja za starije osobe Dom u Buzetu pruža i izvan institucionalne usluge poput pomoći u kući i organiziranih aktivnosti za starije osobe.