Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U Pazinu Državno natjecanje u boćanju za korisnike domova za odrasle osobe

Danas, 20. rujna u Boćarskom centru Aleksandar Anzur održava se Državno natjecanje u boćanju za korisnike domova za (psihički bolesne) odrasle osobe. Dom za odrasle osobe Motovun domaćin  je i organizator (uz podršku Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i mnogih sponzora i donatora) šestog po redu Državnog natjecanja, a svoje je domaćinstvo osvojio pobjedom na natjecanju koje se prošle godine održalo u Puli.

Na natjecanju sudjeluje deset ekipa domova za odrasle osobe iz čitave Hrvatske  (Vila Marija, Skupnjak, Sv. Nedjelja, Mirkovec, Loborgrad, Sv. Frane iz Zadra, Zemunik, Turnić i Motovun s dvije ekipe). 

Svrha organizacije takvih natjecanja na državnoj razini je senzibilizirati javnost na problematiku psihički bolesnih osoba, pomoći njihovoj destigmatizaciji te upoznati javnost na mogućnosti i domete psihički bolesnih osoba. Sudjelovanje korisnika na ovoj i sličnim manifestacijama od neopisive je važnosti za njihov psihosocijalni napredak, za smanjenje izoliranosti, postizanje boljeg zdravstvenog stanja, osobni razvoj i osjećaj pripadnosti te uključivanje u društveni život.

Otvorenju natjecanja prisustvovao je i Gradonačelnik Grada Pazina koji je u svojim pozdravnim riječima zaželio svima dobrodošlicu u grad Pazin koji je poznati boćarski centar i ima dugu tradiciju boćanja. U ovom Boćarskom centru stasali su mnogi mladi boćari i održavala su se mnoga boćarska natjecanja, pa je izrazio zadovoljstvo za održavanjem i ovog natjecanja.

Istaknuo je kako Grad Pazin podržava sve aktivnosti koje doprinose zdravijem i aktivnijem načinu života za sve građane, pa tako i za osobe s invaliditetom, što je jedan od strateških ciljeva definiran u  Strategiji razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina 2017. – 2021.

Na kraju je svima zaželio uspješno natjecanje i zajedničko druženje i boravak u Pazinu.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.