Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

U nedjelju u Pazinu: KONCERT OPERNIH SCENA

muzicka-akademijaU nedjelju 9. listopada u Pazinu će se održati Koncert opernih scena u organizaciji Muzičke Akademije u Puli, Grada Pazina i Pučkog otvorenog učilišta Pazin. Koncert na kojemu će nastupiti Hrvatski komorni orkestar pod vodstvom dirigentice Dunje Vejzović održat će se u Spomen domu s početkom u 19:30 sati, a nastupit će i brojni solisti izvodeći djela Mozarta, Verdija, Straussa, Rossinia i drugih. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Akademskom koncertnom sezonom Muzička akademija u Puli želi još snažnije pozicionirati Akademiju u glazbenom, kulturnom i umjetničkom prostoru Istarske županije čineći ga prepoznatljivim, inovativnim i propulzivnim faktorom jednako u lokalnome i nacionalnom kontekstu kao i u širem europskom pa i svjetskom sveučilišnom i kulturnom kontekstu.

Muzička akademija u Puli Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli jedinstvena je u hrvatskoj akademskoj sferi, ne samo zbog toga što jedina u Hrvatskoj (između ostalog) nudi Studij klasične harmonike. Aktivnosti Akademije nadilaze samo održavanje nastave i nastavnog procesa te obuhvaćaju široki spektar umjetničko-znanstvenih aktivnosti i sadržaja u kojima sudjeluju jednako profesorice i profesori kao i studentice i studenti.

Studenti se od samog početka studija pripremaju za nastupe na različitim koncertima u organizaciji Muzičke akademije, Sveučilišta i drugih kulturnih institucija. Uz to, postižu zavidne rezultate na državnim i međunarodnim glazbenim natjecanjima, doprinoseći tako razvoju uloge i značaja Sveučilišta u gradskom, županijskom i nacionalnom okruženju te na međunarodnoj razini.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.