Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

TZSI ugostila sudionike SORT projekta

sort-za-objavuU sklopu SORT projekta (Seniori u recipročnom turizmu), kojeg u 75% iznosu sufinancira Europska unija u okviru COSME programa, proteklog su tjedna  u organizaciji TZ središnje Istre u Pazinu boravila četiri seniora iz Pečuha u Mađarskoj. Radi se o prvoj grupi seniora čiji je zadatak testirati turističko – volonterske programe osmišljene u sklopu provedbe projekta.  Prvoga dana Mađari su u pratnji vodiča posjetili Rt Kamenjak, Pulu i novi Milk bar mljekare Latus u Orbanićima. Drugi su dan proveli u Pazinu, gdje su osim razgleda grada imali organizirani volonterske programe u udruzi Happy End, Likovnoj galeriji i u uredu TZ središnje Istre, pa su tako u šetnju uz Pazinčicu sa sobom vodili pse o kojima skrbi pazinski azil. Trećeg i četvrtog dana posjetili su Tinjan, Poreč, Sv. Lovreč, Gračišće, Pićan, Kršan i Labin.

Poseban dojam na goste ostavila je završna večera u agroturizmu Ograde u Lindarskom katunu gdje su se i sami okušali u izradi tradicionalnih tjestenina „fuži“ i „pljukanci“ te popularnog Pazinskog cukerančića.

U nastavku projekta, od 03. do 08. listopada  2016., četvero seniora iz Pazina, koji su se prijavili na javni poziv TZSI, otputovali su u Rumunjsku, u grad Drobeta Turnu Severin na obali Dunava, gdje će im domaćin biti ekološka udruga Camena.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.