Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

U Matičnoj školi u Pazinu nakon 16 godina upisana 4 razreda prvašića i prvašica

Danas, 5. rujna u jutarnjim satima iza Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu okupio se velik broj učenika i učenica te njihovih roditelja.
Najuzbuđeniji svakako su bili prvašići i prvašice koji po prvi puta sjedaju u školske klupe – njih 83 u Matičnoj školi Pazin i 8 u Područnoj školi Trviž. Uz prigodan program dočeka te pozdravne riječi ravnatelja Ivana Štefanića, učenici i učenice uputili su se prema svojim razrednim odjeljenjima. Nakon upoznavanja s učiteljicama, svaki razred prvašića zasadio je svoje Generacijsko stablo i to četiri stabla ladonje iza zgrade Osnovne škole u Pazinu, i jedno stablo ladonje uz školu u Trvižu. Vijest koja veseli svakako je ponovna potreba za “d” razredom: tako od ove godine u Matičnoj školi Pazin imamo 4 prva razreda nakon 16 godina.

Također, prvog dana nastave djelatnici Autokluba Pazin posjetili su sve područne škole (Cerovlje, Gračišće, Karojbu, Motovun, Lupoglav, Sv. Petar u Šumi, Tinjan i Trviž), a u utorak 6. rujna posjetit će i Matičnu školu Vladimira Nazora u Pazinu u sklopu prometno-edukativne akcije “Sigurno u prometu s HAK-om”, pri čemu su uz edukaciju prvašiće obradovali prigodnim darovima.