Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Sigurno u školu s HAK-om: djelatnici Autokluba Pazin posjetit će prvašiće i prvašice prvog dana nastave

U sklopu početka nove školske godine djelatnici Autokluba Pazin provest će tradicionalnu prometno-edukativnu akciju “Sigurno u prometu s HAK-om” za 155 prvašića i prvašica. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski autoklub i Autoklubovi.

Akcija ima za cilj senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače i vozačice, na povećani oprez u prometu zbog nove školske godine i velikog broja djece koji kao pješaci kreću u školu. Kroz kratku edukaciju i razgovor djelatnici Autokluba Pazin upozorit će djecu na važnost opreza u prometu, kroz igru provjeriti poznavanja osnovnih prometnih pravila i propisa te će djeci uručiti prigodne poklone vezane uz sigurnost u prometu, a sve s ciljem smanjivanja broja prometnih nezgoda u kojima sudjeluju najranjiviji sudionici u prometu a to su upravo djeca. Autoklub Pazin uputio je apel svim sudionicima u prometu na poseban oprez prvog dana nastave posebice oko područja škola i vrtića, te u blizini pješačkih prijelaza.

U ponedjeljak 5. rujna djelatnici Autokluba Pazin posjetit će sve područne škole (Cerovlje, Gračišće, Karojbu, Motovun, Lupoglav, Sv. Petar u Šumi, Tinjan i Trviž), a utorak 6. rujna matičnu školu Vladimira Nazora u Pazinu.

 

Promotivni letak: Letak -Sigurno u prometu