Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Tradicionalnim prijemom obilježena uspješna suradnja Grada Pazina i predstavnika medija u 2015. godini

prijem novinara-smanjenaPovodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana te završetka poslovne 2015. godine, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, u ponedjeljak 21. prosinca, održao je tradicionalni prijem za novinare koji djeluju na području Grada Pazina.


Prijemu su prisustvovali novinari dopisništva Glasa Istre, Radio Istre, TV Istre te dopisnik lista La voce del popolo. Gradonačelnik se zahvalio novinarima na dobroj suradnji te profesionalnom obavljanju poslova informiranja javnosti. Uz to, ukratko se osvrnuo na projekte i ostale aktivnosti Grada Pazina u 2015. godini, među kojima je posebno istaknuo donošenje Strategije razvoja Grada Pazina od 2015. do 2020. godine, osnivanje Razvojne agencije „Srce Istre“ koja pokriva područje središnje Istre, proširenje Lokalne akcijske grupe „Središnja Istra“ na područje Poreštine, osnivanje Lokalne akcijske grupe u ribarstvu sa sjedištem u Pazinu, razvoj komunalne infrastrukture kroz uređenje i izgradnju ceste te postavljanje cijevi za odvodnju u Trvižu, radove na sustavu odvodnje u naselju Bravari, zatim izgradnju sustava odvodnje u naseljima Grdoselo i Kršikla, izgradnja manjih ogranaka javne rasvjete. Izvršeno je i je popločenje platoa ispred Spomen doma, uređuju se javne površine, radi se na izgradnji pretovarne stanice u Jelenčićima, pripremljena je i potrebna dokumentacija za prijavu niza projekata na Fond za ruralni razvoj među kojima se ističe uređenje sportsko rekreacijskog centra, dogradnja dječjeg vrtića te uređenje i proširenje groblja Moj Mir. U pripremi je i dokumentacija za dogradnju matične osnovne škole u Pazinu. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo činjenicom da Grad Pazin održava visoki nivo socijalnih usluga koje su na raspolaganju građanima, a kontinuirano se radi i na proširenju spektra tih usluga pa je tako u 2015. godini otvoren poludnevni boravak za osobe s intelektualnim poteškoćama, osnovano je Vijeće za komunalnu prevenciju, formirano je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, podijeljeni su besplatni udžbenici svim učenicima prvih razreda osnovne škole. Uz to, najavljeni su i planovi za iduću godinu, među kojima je istaknuta prijava Grada Pazina, s partnerima, na natječaj vezan za zaštitu i revitalizaciju kulturne baštine te uvođenje sustava riznice u gradski proračun od 2017. godine.
Ispred nazočnih novinara, gospodin Mirjan Rimanić napomenuo je kako smatra da je ova godina bila uspješnija od prethodnih te da se iz gradskog proračuna za 2016. godinu može iščitati perspektiva daljnjeg razvoja Grada u periodu koji slijedi, uz postojanje jasnih ciljeva gradske uprave. U ime novinara zahvalio se Gradonačelniku i gradskoj upravi na uspješnoj suradnji te ažurnosti i susretljivosti iskazanoj prilikom odgovaranja na upite predstavnika medija, uz želju da se takva suradnja nastaviti i u buduće, te da se planovi koji su zacrtani od strane gradske uprave doista i ostvare.