Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Svečanim prijemom obilježen Dan dobrovoljnih davatelja krvi

25. listopada obilježava se Dan dobrovoljnih davatelja krvi, tim povodom gradonačelnik Renato Krulčić zajedno sa Gradskim društvom Crvenog križa Pazin priredio je prijem za dobrovoljne davatelje krvi koji su u 2018. godini krv dali po jubilarni 100., 75., 55., 50. ili 35. put, čime su doprinijeli spašavanju života i promicanju moralnih i društvenih vrijednosti. 

Zahvalivši svim davateljima krvi na njihovoj humanosti i plemenitosti, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić prigodno je darovao jubilarce te podsjetio javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života.

Uz gradonačelnika Krulčića, jubilarcima se prigodno obratila, a potom i darovala predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pazin dr. Ana Rojnić Bučić. Istakla je podatke da je u 2018. godini Gradsko društvo Crvenog križa Pazin u suradnji sa Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka organiziralo 10 akcija dobrovoljnog davanja krvi na koje se ukupno odazvalo 749 dobrovoljnih davatelja krvi te su  prikupljene 682 doze krvi. Ove godine krv je po prvi puta darovalo 49 osoba od kojih je velik broj mladih osoba.

S područja Grada Pazina ove je godine 8 jubilaraca: sa 100 darivanja krvi – Edi Pilat,  75 darivanja – žene (koje je izjednačeno sa 100 darivanja kod muškaraca) – Ljiljana Pavković, 75 darivanja – muškarci – Goran Brumnić i Mladen Rovis, 55 darivanja Pavita Jelinčić i Vesna Tončinić, 50 darivanja Alen Jerman te 35 darivanja krvi Gorana Rabar.

S područja Općine Gračišće Danijel Daus darovao je krv 100 puta te Denis Jakovčić 50 puta, iz Općine Cerovlje Ivica Flegar i Marijan Anzur krv su darovali 50 puta, iz Općine Lupoglav Davor Dušić krv je darovao 75 puta dok je iz Općine Sveti Petar u Šumi Marino Banovac krv darovao 50 puta. Uz Gradsko društvo Crvenog križa Pazin oni su prigodno darovani od strane predstavnika svojih Općina.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.