Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Slavoljub Stanković sutra predstavlja knjigu “Split” u pazinskoj Kući za pisce

Sutra, u utorak 7. prosinca 2010. godine s početkom u 19:30 sati u Kući za pisce – Hiži od besid će se pazinskoj publici predstaviti književnik Slavoljub Stanković s romanom "Split".

Roman i autora predstavit će Davor Šišović. O knjizi: Beogradski klinac Miša je u svojoj desetoj godini doznao da ima tri dana starijeg brata, zapravo polubrata, u Splitu. Godine su prošle pune muka, potreba da – sada tridesettrogodišnji beogradski "copywriter" upozna brata – riješi obiteljsku enigmu i razbije omertu na tu temu postala je neizdrživa.

U međuvremenu su braća odrasla, sasvim sigurno se udaljila a da nisu nikada imala priliku biti bliska, čak se ni upoznala, između njih se ispružila praznina, državna granica i etnička mržnja… No, Miša kreće u Split riješiti obiteljsku tajnu, upoznati brata, spoznati sebe, oca…

Drugi roman Slavoljuba Stankovića "Split" je priča o ocu i sinu, i još jednom sinu. I koječemu teškom i važnom, a ispričanom lako, dinamično, duhovito i potresno. Ovo je roman o razdvojenosti (split), praštanju i prihvaćanju, o bratu, o ocu i taocu obitelji, u krajnjoj liniji, o Ocu.

"Nevjerojatan Stankovićev pripovjedački dar ispričao je roman u dahu, a istodobno ćete često tijekom čitanja ostati bez daha, bez zraka, što od muke, što od smijeha. Ovo je roman u kojemu se susreću "copywriter", filozof, neželjeni sin i Otac. I jedna prelijepa i zaljubljena Zagrepčanka koja želi Mišino dijete po svaku cijenu, čime bi se ciklus, kao u grčkoj tragediji, mogao ponoviti…" (www.mvinfo.hr) O autoru: Slavoljub Stanković, diplomirani filozof (Filozofski fakultet, Beograd), specijalizirao je Oglašavanje na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i upisao doktorske studije na Filozofskom fakultetu u Beogradu (Etika). Radi u jednoj od najvećih reklamnih agencija u Beogradu. Autor je više stotina reklamnih kampanja za poznate domaće i inozemne brandove.

Piše kratke priče. Njegov prvi roman „The Box“ postigao je takav uspjeh da su mu trenutačno u pripremi četvrto izdanje i engleski prijevod, a srpska redateljica Andrijana Stojković po njemu snima istoimeni film.

Roman „Split“ istog dana je objavljen u dvije najrenomiranije izdavačke kuće u regiji – hrvatskom Algoritmu i srpskoj Geopoetici.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.