Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Šesti božićni sajam pazinske knjige

pozivnica sajam knjiga

Šesti božićni sajam pazinske knjige održat će se u utorak, 15. prosinca 2015. godine, u holu Spomen doma, a predstavit će najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača.

Podsjećamo da je ovaj projekt pokrenut 2010. godine kad je Grad Pazin uključen u Međunarodnu organizaciju gradova knjiga, kao i da se Pazin Kulturnom strategijom odredio kao grad književnosti koji će poticati razvoj kulture čitanja te izdavačke i knjižarske djelatnosti.

Vrijeme za prodaju knjiga na ovogodišnjem Sajmu predviđeno je od 10.00 do 20.00 sati, uz prateće programe. U jutarnjem programu autorica Milica Kranjčić predstavit će nam svoju novu zbirku priča Libar od polnoći i nešto stariju knjigu, svojevrstan vodič Rapčići z bezačiji, a večernji program sajma započet će otvorenjem izložbe Pazinski opus i Ex librisi Saše Šantela, uz sedamdesetu godišnjicu njegove smrti, a zatim će sami izdavači kratko predstaviti svoja nova izdanja.

Prigodno će biti predstavljen i projekt digitalizacije starih knjiga Bibliographia Histrica Online, kojeg je nositelj Društvo bibliotekara Istre.

Na Sajmu će sudjelovati Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Matica hrvatska – Ogranak Pazin, Josip Turčinović d.o.o., Katedra čakavskog sabora Pazin, Državni arhiv u Pazinu, Etnografski muzej Istre, Muzej Grada Pazina, Gradska knjižnica Pazin, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile.

Sajam nudi mogućnost i građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju, da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga. Svi zainteresirani mogu se javiti u Upravni odjel za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti na brojeve telefona 635-098, 091 6243007, ili e-mail adresu emina.svilar@pazin.hr.

Evo kako je to bilo lani:

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.