Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Sat za planet zemlju

 "SAT ZA PLANET ZEMLJU"
WWF (World Wildlife Found), jedna od najvećih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu okoliša sedmu godinu za redom organizira akciju „Sat za planet Zemlju“ ili „Earth Hour“.
Ovogodišnji „Sat za planet Zemlju“ održat će se 23. ožujka od 20:30 do 21:30 sati, kada će se na jedan sat ugasiti mnogobrojna svjetla diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.
Grad Pazin će podržati ovu akciju zamračivši 23. ožujka, svoj uži centar grada (Trg slobode, ul. 25. rujna i Park istarskih velikana) i zvonik Župne crkve Sv. Nikole u periodu od 20:30 do 21:30 sati.

Ovim putem Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, poziva svoje građane da i oni podupru akciju „Sat za planet zemlju“ tako što će ugasiti svijetla u tom terminu i na taj način pokazati da podupiru sve napore koji imaju za cilj sprečavanje klimatskih promjena.
Gestom gašenja rasvjete na jedan sat želimo zastati i osvijestiti naš utjecaj koji imamo na planet Zemlju. Utjecaj svakoga od nas je značajan jer sve što poduzmemo s ciljem da pomognemo planeti ima veliki utjecaj na globalnom planu. Obično mislimo da kao pojedinci nemamo utjecaj, ali taj stav je potrebno promijeniti i pokazati da nam je stalo do budućnosti planete na kojoj živimo. Upravo zbog toga ovakvim akcijama se želi osvijestiti građane o štetnosti klimatskih promjena, te podsjetiti da nam je energetska učinkovitost neophodna.

S poštovanjem,

Gradonačelnik
Renato Krulčić,v.r.