Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Prvi „Pazin Gastro“ napunio glavni gradski trg

U subotu, 1. kolovoza, 2009. godine održala se, po prvi put, gastro manifestacija pod nazivom „Pazin Gastro 2009“ u organizaciji Grada Pazina i AZRRI, agencije za ruralni razvoj Istre. Cjelovečernji program održan je na glavnom trgu u Pazinu od 18 pa sve do sitnih jutarnjih sati.

Manifestacija „Pazin Gastro“ natjecanje je u huhanju istarskih specijaliteta sa glavnom namirnicom u sastavu jela – mesom istarskog goveda.
Naime, četiri tima borila su se u kuhanju šuga od rebara istarskog goveda. Ove godine, u natjecateljskom djelu svoje umijeće u kuhanju pokazali su kuhar i vlasnica Konobe Vinja, Agroturizma Ferlin, Hotela Lovac i ugostiteljskog objekta Pod lipom, dok su se kao pomoćnici jako dobro snašli gradonačelnik Pazina, Renato Krulčić, načelnik općine Tinjan, Mladen Rajko, načelnik općine Gračišće, Ivan Mijandrušić, te načelnik općine Cerovlje, Emil Daus.
VIP žiri, u sastavu; Radenko Sloković, Drago Orlić i Davor Šišović, imao je jako težak zadatak, poslije degustacije svih 4 jela odlučiti se za ono najbolje. No na kraju večeri, za pobjednika je proglašen tim Hotel Lovac-načelnik Mladen Rajko.
Kako je ova manifestacija i zabavnog i kulturnog karaktera, od 18 sati u galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin, na Trgu male fontane, otvorena je izložba na temu „Istra“. Za zabavni dio programa, pak, bili su zaduženi harmonikaši, grupa Angola, te kao šećer na kraju dobro poznati Gustafi koji su zapalili dupkom pun trg.    

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike