Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Projekt ”Živim život bez nasilja”

_DSC0796Partnerstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta s organizacijama civilnog društva, umjetnicima te javnim osobama koji promiču odgovorno ponašanje već se šestu godinu provodi nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja“ u cijeloj Hrvatskoj. Cilj je projekta prevencija nasilja, kako vršnjačkog tako i obiteljskog u svakom obliku.

U sklopu projekta ”Živim život bez nasilja”, prošle je godine nastao i istoimeni igrano-dokumentarni film, koji je posvećen Miroslavu Tunjiću, sedamnaestogodišnjaku, kojeg su 14. studenoga 2010. godine pretukla dvojica mladića. Od zadobivenih ozljeda, Miroslav je preminuo. Osim Miroslavu, ovaj film je posvećen i svim drugim djevojčicama i dječacima koji su bili žrtve nasilja.

U srijedu 27. travnja igrano-dokumentarni film „Živim život bez nasilja“ prikazan je u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu za učenike osmih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin i srednjoškolce. Projekt je usmjeren prema učenicima osnovnih i srednjih škola, a u njegovo provođenje uključili su se i brojni umjetnici, organizacije civilnog društva, javne osobe i mediji sa zajedničkim ciljem prevencije nasilja među mladima, nasilja u obitelji i nasilja prema ženama.

Projekt „Živim život bez nasilja“ prepoznala je i Europska mreža za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) koja ga je 2013. u Litvi nagradila u kategoriji najboljeg projekta primarne prevencije.

Ispred Grada Pazina sve prisutne pozdravila je Zamjenica Gradonačelnika Grada Pazina Mirjana Galant.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike