Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Program Veselog prosinca u Pazinu

Grad Pazin je i ove godine pripremio bogat program za posljednji mjesec u godini. Naime, programi objedinjeni pod zajedničkim nazivom Veseli prosinac u Pazinu pružaju za svakoga ponešto. Prosinac je mjesec slavlja, vrijeme kada ispraćamo staru godinu sa željama za još bolju 2014., ali i vrijeme kada brojne pazinske udruge, kulturno-umjetnička društva, institucije te pojedinci imaju priliku pokazati presjek cjelogodišnjeg rada i uspjehe iz 2013. godine.


Tako će Veseli prosinac početi već ovu subotu, 14. prosinca, nastupom dječje skupine Folklornog društva s početkom u 18.00 sati u prostorijama Folklornog društva u bivšoj vojarni i osmim humanitarnim koncertom „Za zdrav život“ koji u velikoj dvorani Spomen doma počinje u 19.00 sati.

U ponedjeljak, 16. prosinca u 16.00 sati najmlađima spuštanjem na Zip Line-u dolazi Djed Mraz koji će ih u veseloj povorci od Kuće za pisce povesti na prvu Bajkomaniju.

Isti dan započinje program za najmlađe u Gradskoj knjižnici pod nazivom Bajkomanija a odvijat će se do četvrtka 19. prosinca, svaku večer s početkom u 18.30 sati. Ovogodišnja Bajkomanija donosi predstave u kojima glume djeca od vrtićke do srednjoškolske dobi, a među njima će se naći i predstave u kojima glume čitave obitelji ili u goste dolaze vrtići iz drugih gradova.
Na Bajkomaniji tako u ponedjeljak gosti iz porečke Gradske knjižnice pričaju priču, u utorak se odigrava predstava Djevojčica i div a gostuju i mališani iz pazinskog dječjeg vrtića, u srijedu predstava na više jezika pod nazivom „Pepeljuga/ Cenerentola/ Cindorella/ Cinderella/ Золушка/ Aguljepep“, a u četvrtak Bajkomanija završava predstavom „Ne rugaj se trnoružici“. Isti dan, 19. prosinca, s početkom u 18.30 sati u Gradskoj knjižnici otvorit će se izložba na kojoj će se predstaviti radovi djece iz vrtića.

Četvrti Sajam pazinske knjige održat će se u holu Spomen doma u utorak i srijedu, 17. i 18. prosinca od 10.00 do 17.00 sati na kojemu će se predstaviti pazinski izdavači i autori. Utorak će dodatno biti obogaćen Blagdanskim koncertom Glazbene škole koji će se održati u Spomen domu s početkom u 19.00 sati.

Ovogodišnji Božićni sajam u Pazinu počinje u četvrtak, 19. prosinca, i traje sve do utorka, 24. prosinca, a održava se svakoga dana na Trgu slobode uz sudjelovanje 25 izlagača koji će u prigodnoj ponudi imati različite rukotvorine i prigodne darove: suvenire, ikebane, ukrase, slastice, pletenine te nezaobilazna božićna drvca i kuhano vino.
Veselu plesnu subotu uz sajam na Trgu slobode, 21. prosinca, uljepšat će plesna grupa The Spirit i članovi Folklornog društva Pazin koji će imati nastupe u 10.00 i 11.00 sati, dok se u pauzi mališani mogu poigrati s Djeda Mrazom kojeg očekujemo oko 10.30 sati.

Mali Pazinci će imati priliku dočekati Djeda Mraza na glavnom gradskom trgu i u petak, 20. prosinca koji će ih razveseliti uz pomoć svojih vilenjaka u 11.30 sati, a djecu koja ne pohađaju vrtić obradovat će darovima u 17.00 sati u Spomen domu.
Iza podjele darova, u 19.00 sati možete uživati u Božićnom koncertu pod nazivom Bijeli Božić koji donosi u Pazin hrvatske i svjetske poznate božićne pjesme u izvedbi Leonore Surian uz pratnju gitarista Darka Jurkovića Charleya i perkusionista Borisa Popova.
Veseli prosinac završava tradicionalnim koncertima koje pazinske udruge poklanjaju svojim sugrađanima: Božićni novogodišnji koncert Limene glazbe održat će se u subotu, 27. prosinca s početkom u 20 sati u Spomen domu, a Božićno novogodišnji koncert zbora Roženice u nedjelju, 29. prosinca, s početkom u 19 sati u Crkvi Sv. Nikole.
Dođite u Pazin i uživajte u bogatom programu uz blagdansko raspoloženje!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike