Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Program Gradske knjižnice Pazin za veljaču

Program Gradske knjižnice Pazin za veljaču možete vidjeti pod Više.

7.02. 17:00h Jeste li znali?
kreativna radionica za predškolce 
14.02. 18:00h
Traži se? Što? Ideja!
kreativna radionica za djecu i mlade osnovnoškolskog uzrasta 
16.02.19:30h  Dunavski blues: čamcem od Zagreba do Crnog mora
predstavljanje putopisa Hrvoja Ivančića
Hrvoje Ivančić i Tito Trojak na malom gumenom čamcu dva su mjeseca plovili Savom i Dunavom od Zagreba do Crnog mora. Put je bio dug 2000 km i trajao je skoro 2 mjeseca. Pet godina kasnije, Ivančić je dojmove s putovanja zabilježio u knjizi, i dobili smo priču o rijeci, o ljudima uz rijeku i o prijateljstvu.
"Tamo se Dunav s širine od gotovo 5 km sužava na samo 100 metara. Ulazi kao u dugačku dvoranu omeđenu visokim stijenama koje vas svakog časa mogu smrviti. Kada zapuše košava valovi se dižu do visine jednog metra i doslovno vas nose. Potpuno ste bespomoćni. U Đerdapu smo izgubili pola stvari sa čamca i nasukali se na hrid, a čamac nam je te noći otrgnut olujom jednostavno pobjegao. Pomislio sam u jednom trenutku da je sve gotovo!", prepričava Ivančić. (izvor http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjige-opsirnije.php?ppar=7944)

21.02. Kuća za pisce – Hiža od besid – 19:00h
Pisac u gostima: Dorta Jagić
Predstavljanje autorice Dorte Jagić
Dorta Jagić (1974.) piše poeziju, kratku prozu, dramske tekstove i kazališne kritike, prevodi s engleskog i njemačkog. Od 1999. amaterski se bavi kazališnom pedagogijom i režijom. Za svoju prozu i poeziju višestruko je nagrađivana, a pjesme su joj prevođene na mnoge jezike.

28.02. 19:00h  14+
kreativna radionica za mlade 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.