Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pristiglo 5 naslova na natečaj za književnu nagradu “Edo Budiša”

Godišnja književna nagrada Istarske županije „Edo Budiša“ dodjeljuje se u spomen na prerano preminulog rovinjskog pisca. U konkurenciju ulaze autori do 35 godina kojima je u 2017. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora). Nagrada se dodjeljuje od 2012. godine, a sastoji se od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce – Hiži od besid u Pazinu i jednokratne novčane nagrade od 1.000,00 eura.

Dosadašnji dobitnici nagrade su Srđan Srdić, Marko Pogačar, Bojan Krivokapić, Ivana Bodrožić, Lejla Kalamujić i Rumena Bužarovska.

Ove je godine na natječaj pristiglo pet naslova:

Transparentne životinje Stefana Boškovića (Partizanska knjiga, Kikinda), Kristalno zvono Mirka Božića (Fraktura, Zaprešić; Synopsis, Sarajevo), Svaka dobija Dimitrija Bukvića (Partizanska knjiga, Kikinda), Umorni kao psi Miloša K. Ilića (Partizanska knjiga, Kikinda) te Kad sam padala u travu Naide Mujkić (Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj).

O dobitniku/dobitnici nagrade „Edo Budiša“ odlučuje žiri u sastavu Vanesa Begić, Boris Koroman, Neven Ušumović i Ivana Ujčić. Proglašenje najbolje zbirke očekuje se u svibnju.