Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Prijem za predstavnike Katoličke crkve

Povodom božićno-novogodišnjih blagdana gradonačelnik Renato Krulčić zajedno sa suradnicima priredio je prijem za predstavnike Katoličke crkve, dana 20. prosinca 2018. godine.

Tom prigodom osvrnuo se na najznačajnije projekte i događaje koji su obilježili godinu na izmaku te najavio one koji tek predstoje. Istaknuo je kako su najveće bogatstvo Grada Pazina – ljudi, sa čime su se složili svi prisutni.

Pazinski župnik, Mladen Matika u ime svih prisutnih svećenika zahvalio se na suradnji te financijskoj potpori prilikom restauracija fresaka u svetištu župne crkve Sv. Nikole u Pazinu i prilikom konstruktivne sanacije lođe zvonika. U ime svih prisutnih zaželio je svima blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2019. godinu.

Fra. Darko Tepert ukratko je predstavio program e-duhovne vježbe, u kojima zainteresiranima za osobnu molitvu šalju sadržaj na e-mail adrese. Istaknuo je kako je ovaj projekt jako dobro prihvaćen među vjernicima te da svakim danom bilježe sve veći broj korisnika.

 

Župnik Željko Zec, istaknuo je zahvalu Gradu Pazinu za potporu u organiziranju tradicionalnog humanitarnog koncert Caritasa Porečke i Pulske biskupije.

Prijemu su prisustvovali ravnatelj Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Alejandro Castillo Jiménez; župni vikar u pazinskoj župi Bartosz Adam Pawlik; fra. Darko Tepert iz Franjevačkog samostana Pohođenja BDM u Pazinu; staropazinski župnik Željko Zec; Maksimilijan Ferlin, župnik župe Lindar; župni vikar župe u Zarečju Filip Celent; te trviški župnik Anton Žufić.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike