Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Prijem studenata stipendista Grada Pazina

Prijem studenata stipendista Grada Pazina23. prosinca 2014. godine u Velikoj vijećnici Grada Pazina održan je prijem za studente stipendiste Grada Pazina.

Na samom početku prijema, s novim su stipendistima sklopljeni Ugovori o stipendiranju. Gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako je ove godine na Natječaj za dodjelu studentskih stipendija pristiglo 40 potpunih prijava, a petero studenata u međuvremenu je ostvarilo pravo na županijsku stipendiju, čime se pomaknula crta rang-liste te se, u konačnici, i od ove godine stipendira 15 novih studenata. „Grad Pazin za stipendije godišnje iz svog proračuna izdvaja 500 tisuća kuna iz čega će se ove godine stipendirati sveukupno 51 student i 12 učenika.“ – nadodao je Gradonačelnik.

Nakon formalnijeg djela prijema i potpisivanja Ugovora, starim i novim studentima stipendistima i njihovim roditeljima Krulčić je čestitao božićne blagdane te im zaželio uspješnu 2014. godinu. Zahvalio se na odazivu i izrazio želju da se studenti, nakon završenog školovanja, vrate u Pazin puni znanja i vještina koje će moći primijeniti i doprinijeti razvoju svoga Grada.

Prijemu su, uz Gradonačelnika, nazočili i zamjenica gradonačelnika i članica komisije za stipendiranje Mirjana Galant, članica komisije za stipendiranje Marija Ivić-Kačan, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Nevija Srdoč, viša stručna suradnica za kulturu Emina Svilar te viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje Anton Finderle.