Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Prijem Luke Planinića hrvatskog pobjednika natjecanja „Juvenes Translatores“

Luka Planinić I Gradonačelnik Renato Krulčić Dana 20. svibnja 2015. godine gradonačelnik Renato Krulčić, zajedno sa svojim suradnicima, održao je prijem Luke  Planinića, učenika četvrtog razreda jezične gimnazije Pazinskog kolegija, hrvatskog pobjednika na natjecanju „Juvenes  Translatores“.

Luka je sudjelovao na natjecanju Juvenes Translatores (lat. „mladi prevoditelji”) kojeg organizira Glavna uprava za pisano prevođenje Europske komisije za učenike do 17 godina. Cilj je promicati učenje stranih jezika u školama i mladima omogućiti stjecanje znanja o tome što znači biti prevoditelj.

Na natjecanju je sudjelovalo više od 3000 učenika iz 740 srednjih škola iz cijele Europske unije, a ocjenjivački odbor odabrao je 28 pobjednika, po jednog iz svake države članice. Hrvatski pobjednik prevodio je s engleskog na hrvatski jezik tekst koji su napisali prevoditelji Europske komisije, a tema je bila europski identitet.

Nakon pozorna pregledavanja svih prijevoda iz naše zemlje, prevoditelji Europske komisije ocijenili su Lukin prijevod kao najtočniji, najtečniji i najkreativniji te ga proglasili najboljim mladim prevoditeljem u Hrvatskoj.

Gradonačelnik je, osim Luke, pohvalio i mentoricu prof. Katarinu Breščić Šegota i ravnatelja Pazinskog kolegija dr. sc. Alejandra Castilla Jimeneza, koji su zasigurno dali svoj doprinos ovom velikom uspjehu.

Na kraju, Gradonačelnik i suradnici ponosno su istaknuli da vjeruju kako je taj uspjeh veliki poticaj za nastavak učenja i uvod u lijepu poslovnu karijeru, uručivši mu prigodnu nagradu – knjigu “Pazin na starim razglednicama”.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.