Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Prijem Gradonačelnika Grada Pazina kineske delegacije

Dana 20. srpnja 2018. godine, Grad Pazin posjetila je šesteročlana delegacija kineskog grada Shangrao iz provincije Jiangxi, predvođena gospodinom Ma Chengzuom iz narodne vlade Grada Shangrao.

Na strani domaćina sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić sa suradnicima, predsjednik Gradskog vijeća Grada Paznina Davor Sloković, direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti te predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska.

Cilj posjeta bio je razmjena iskustava o razvoju i promicanju ruralnog i eko turizma te ispitivanja mogućnosti za buduću suradnju.

Sastanak je započeo uvodnom riječju i pozdravima gradonačelnika svim prisutnima, nakon čega je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Maja Stranić Grah održala prezentaciju o Gradu Pazinu, pritom istaknuvši aktualne projekte od važnosti za Grad Pazin, te predstavila gospodarsko stanje na području Grada Pazina, ali i cijele Istarske županije. Tijekom razgovora istaknut je doprinos malih i srednjih poduzetnika lokalnom gospodarstvu, a gostujuća delegacija upoznata je i s djelovanjem velikih gospodarskih subjekata s područja Grada i Županije poput društva Kamen Pazin i Brodogradilišta Uljanik. Uslijedilo je predstavljanje kineskog grada Shangraoa, od strane gospodina Ma Chengzua. Gosti iz Kine predstavili su svoj grad i provinciju koja se nalazi u središnjem, pretežito ruralnom djelu Kine. Grad Shangrao u posljednjim godinama bilježi značajan razvoj industrije i ostalih gospodarskih aktivnosti po stopama rasta koje nadmašuju i inače visoki kineski prosijek. Među industrijama se posebno ističu proizvodnja solarnih panela te auto industrija, a u posljednje vrijeme nastoji se ostavriti daljnji razvoj uslužnog i turističkog sektora, posebice u segmentu ruralnog turizma.

U skladu sa iskazanim interesom za suradnju na razvoju i razmjeni dobrih praksi prije svega u području turizma, ali i drugim gospodarskim područjima predstavnici Grada Pazina i  Grada Shangrao potpisali su Pismo namjere o budućoj suradnji i prijateljskim odnosima.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.