Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Prijam gradonačelnika za gospodarstvenike i suradnike

Pazin, 21. 12. 2012. – Godina je protekla radno i efikasno, zadovoljno je konstatirao pazinski gradonačelnik Renato Krulčić na prijemu za gospodarstvenike i suradnike Grada Pazina. Tom je prilikom rezimirao učinjeno tijekom godine te najavio nove projekte, među kojima je najvažnija gradnja gradsko-školske sportske dvorane koja bi trebala započeti početkom godine, odmah po odabiru izvođača.

.. Dobivena je lokacijska dozvola za gradnju prve stambene zgrade sa 12 stanova u sklopu gradskog programa poticane stanogradnje, planira se proširenje gradskog groblja "Moj mir" te nastavak proširenja gradske kanalizacije i sanacije deponija Jelenčići. Uz pomoć financijskih sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u bivšoj vojarni uredit će se ljetni hostel koji će tijekom godine služiti kao studentski dom.
Najvažnijom sportskom manifestacijom protekle godine gradonačelnik je proglasio rujansko Prvenstvo Europe u boćanju, a kulturnim događajem ljetne manifestacije u pazinskom Kaštelu u sklopu projekta Archeo.S. Tijekom godine gradila se kanalizacija Stari Pazin, fekalni kolektor na Dubravici te obnavljale gradske ceste. U proteklih nekoliko godina Grad Pazin je u pazinske industrijske zone, u kojima djeluju 32 tvrtke s 250 zaposlenih, uložio pet milijuna kuna, kazao je Krulčić, a razvoj zona se dalje pripomaže oslobađanjem od komunalnog doprinosa te drugim antirecesijskim mjerama. Poljoprivrednicima se tijekom godine podijelilo 30 tisuća sadnica, isplaćeno je 300 tisuća kuna poticaja za novorođenčad, a nastavljeno je provođenje projekta Dnevni boravak i pomoć u kući za starije osobe.

(A. Dagostin)    

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike