Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Predstavnici pazinskog programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osoma na međunarodnom danu starijih osoba u Virovitici

Predstavnici pazinskog programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osoma na međunarodnom danu starijih osoba u Virovitici 30. rujna i 1. listopada 2011. godine. O tome možete pročitati pod Više.

U organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u suradnji s Gradom Viroviticom, 1. listopada obilježen je Međunarodni dan starijih osoba. Tim povodom u sportskoj dvorani Tehničke škole Virovitica okupilo se oko 300 sudionika, korisnika i provoditelja programa međugeneracijske solidarnosti iz cijele Hrvatske, a na središnjoj svečanosti u ime organizatora pozdravio ih je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.
Čestitajući Međunarodni dan starijih osoba, ministar Ivić naglasio je da Ministarstvo provodi dva programa namijenjena starijim osobama – "Pomoć u kući starijim osobama" i "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama". U 160 jedinica lokalne samouprave provodi se ukupno 91 program u koji je uključeno 15. 550 korisnika."U ovim teškim recesijskim vremenima programi međugeneracijske solidarnosti nisu uskraćeni, štoviše i proširuju se, ove godine za 7 programa", rekao je ministar Ivić te naglasio kako je Ministarstvo ove godine za programe međugeneracijske solidarnosti izdvojilo 46 milijuna kuna, a od početka provedbe Programa utrošeno je 250 milijuna kuna. Naveo je da je u provedbi programa u cijeloj Hrvatskoj zaposleno 1045 osoba, uglavnom iz teže zapošljivih skupina. Podsjetio je da se navedeni programi provode već osmu godinu, zaključivši kako to pokazuje kontinuiranu brigu Vlade o skrbi za starije osobe, te je zahvalio svima koji s tolikim entuzijazmom i zajedništvom podupiru ostvarenje tog zajedničkog cilja, kao i domaćinima ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba.
U ime domaćina okupljene su pozdravili virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, koji su također istaknuli važnost skrbi za starije osobe, kako na državnoj tako i na regionalnoj odnosno lokalnoj razini.
Povodom Međunarodnog dana starijih osoba dodijelio je "Priznanja za izvrsnost" najboljim timovima izvoditelja programa međugeneracijske solidarnosti s ciljem poticanja izvrsnosti u radu i pružanju usluga. Naj tim izvoditelja programa "Pomoć u kući starijim osobama" je tim iz Vrbovskog, a u programu "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" najuspješniji je tim iz Donjeg Miholjca. Predstavnice nagrađenih timova zahvalile su svojim suradnicima na provedbi programa, kao i Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje im je omogućilo sudjelovanje u tim hvalevrijednim programima.
Ministar Ivić zajedno s državnim tajnikom Stjepanom Adanićem, te ravnateljicom Uprave za međugeneracijsku solidarnost Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Vesnom Širanović obišao je Sajam dnevnih boravaka, na kojem su korisnici programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" izložili svoje ručne radove koji su nastali na radionicama u sklopu programa.
     Na slici predstavnici programa Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama s prestavnicima Ministarstva