Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Predstavljanje projekta “Domaća web tržnica”

U četvrtak 26. ožujka 2015. u 18,30 sati, u Velikoj vijećnici grada Pazina dr. sc. Milan Oplanić iz Instituta za poljoprivredu i turizam, održati će prezentaciju projekta “Domaća web tržnica”, kojim se omogućava poljoprivrednim proizvođačima da putem interneta direktno prodaju vlastite proizvode kupcima.

Riječ je o aplikaciji „Domaća Web tržnica“ koja je razvijena unutar projekta “Organizacija sustava izravne prodaje poljoprivrednih proizvoda korištenjem Internet tehnologije” koji je dio programa Europske unije: Program pogranične suradnje Slovenija – Hrvatska.

Aplikacija omogućava poljoprivrednim proizvođačima vjerodostojno predstavljanje vlastitog poljoprivrednog gospodarstva i njegov kvalitetan opis, te ponudu vlastitih proizvoda direktno kupcima, isticanje kvalitete proizvoda, veću dostupnost prema kupcima, uređenu naplatu, predstavljanje tehnologije proizvodnje, lokacije, ljudske potencijale. Kupcima omogućava kupovinu vlastitih proizvoda direktno kod proizvođača, bolji pregled poljoprivrednih proizvoda u svom okruženju, bolje upoznavanje sa ponudom okolnih poljoprivrednih proizvođača, kupovinu svježih sezonskih poljoprivrednih proizvoda, upoznavanje sa tehnologijom proizvodnje, dogovor o vremenu i mjestu preuzimanja robe i plaćanja.

Aplikacija je napravljena na način da je jednostavna za korištenje i osobama koje poznaju samo osnove interneta.

Ciljana skupina kojoj je aplikacija namijenjena su poljoprivredna gospodarstva u svojstvu proizvođača i prodavača, te s druge strane, kupci i krajnji potrošači zainteresirani za domaće poljoprivredne proizvode.

Sustav je osmišljen na način da pomogne malim i srednjim poljoprivrednim gospodarstvima da prezentiraju svoje vlastite proizvode direktno potencijalnim kupcima. Na takav način im se omogućuje konkuriranje velikim masovnim poljoprivrednim proizvođačima i veletrgovcima koji nude proizvode za koje je način proizvodnje često nepoznat, a zbog nastojanja maksimiranja dobiti i upitne kvalitete.

Kupnja korištenjem aplikacije „Domaća web tržnica“ omogućuje stvaranje optimalnog odnosa cijene i kvalitete poljoprivrednih proizvoda i na takav način se potiče razvoj poljoprivrede na lokalnom području.

Korištenje aplikacije „Domaća web tržnica“ za poljoprivredne proizvođače i kupce za vrijeme trajanja projekta je besplatno i ničim nije obvezujuće.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.