Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Predstavljanje i rasprava: Grupe solidarne razmjene, 24. siječnja 2013. godine u 17 sati u Velikoj vijećnici Grada Pazina

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji sa Grupom solidarne razmjene Pula, Gradom Pazinom i Savjetom mladih Grada Pazina organizira raspravu na temu: Grupe solidarne razmjene koja će se održati 24. siječnja 2013. godine u Velikoj vijećnici Grada Pazina, na adresi Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, s početkom u 17 sati.

Grupe solidarne razmjene su skupine ljudi koje zajedno kupuju i razmjenjuju određene proizvode i usluge. To znači da mala svakodnevna gesta potrošača sa sasvim malo truda može uzrokovati skretanje opće ekonomije u pravednijem smjeru. Općenito, solidarnost koju izabiru takve grupe znači potporu malim proizvođačima koji bi inače imali vrlo ograničen pristup tržištu. Grupe isto tako usmjeravaju pozornost na sveukupni utjecaj njihove kupnje na okoliš i na radnička prava.

Više o Grupama solidarne razmjene možete saznati na http://www.zmag.hr/admin/public/javascript/fckeditor/editor/ckfinder/userfiles/files/GSR%20brosura%20za%20web.pdf

Pozivamo sve zainteresirane građane, proizvođače hrane i ostalu zainteresiranu javnost da nam se pridruže na raspravi i poslušaju primjer Grupe solidarne razmjene Pula kao i primjere dobre prakse ostalih europskih Grupa.

Rasprava će se održati u sklopu projekta THINK.EU.

Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite Andreju Pevecu na sljedeće kontakte:
tel.: 052/212-938,mob.: 099/317 70 72, e-pošta: [email protected]

Radujemo se Vašem dolasku!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike