Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Dan istarskog sporta: Posebna priznanja Gradu Pazinu i Košarkaškog klubu Ghia Staff

U pulskom Domu branitelja jučer (16.01.2013.) je održano jubilarno 20. izdanje Dana istarskog sporta, tradicionalne manifestacije na kojoj je Savez sportova Istarske županije proglasio najbolje sportaše za 2012. godinu. Posebna priznanja dobili su Grad Pazin za izuzetno uspješnu organizaciju Prvenstva Europe u boćanju i Košarkaški klub Ghia Staff u povodu obilježavanja 60. obljetnice igranja košarke u Pazinu. Cijeli članak preuzet iz Glasa Istre možete pročitati pod Više.

Čorić i Liović laureati istarskog sporta

U pulskom Domu branitelja danas je održano jubilarno 20. izdanje Dana istarskog sporta, tradicionalne manifestacije na kojoj je Savez sportova Istarske županije proglasio najbolje sportaše za 2012. godinu u 11 kategorija.

Najbolji sportaš Istarske županije za 2012. godinu postao je Teo Čorić, rukometaš Poreča koji je s hrvatskom U-21 reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu i pritom bio proglašen za najboljeg pivota prvenstva.

– Iskreno, nisam očekivao nagradu u seniorskoj konkurenciji, prije bih ju očekivao među mlađim sportašima, budući da mi je tek dvadeset godina, rekao je Čorić. – Mislim da nikad netko ovako mlad nije dobio ovu nagradu, stoga sam malo i iznenađen, no ona mi predstavlja veliku čast i poticaj za daljnji rad, jer u Istri ima puno odličnih sportaša.

Najboljom sportašicom proglašena je kuglačica porečke Istre Marijana Liović, svjetska prvakinja i svjetska rekorderka u kombinaciji, osvajačica brončane medalje u paru te drugog mjesta s klubom na NBC Europa kupu. Ovo joj je četvrta nagrada.

– Godina za nama bila je najuspješnija u mojoj dosadašnjoj karijeri, napokon je stiglo i pojedinačno zlato, dosad sam imala samo zlatne medalje u ekipnom dijelu i u paru, kaže Marijana. – U godini pred nama ekipno ćemo sigurno u Hrvatskoj biti među tri najbolja kluba, a probat ćemo osvojiti naslov prvakinja i vidjet ćemo hoće li nam to poći za rukom.

U konkurenciji sportskih nada najboljim su proglašeni plivač Pule Bruno Blašković i triatlonka Pule Tea Miloš, koja je tako obranila lani osvojeni naslov. Najbolja ekipa u mlađim uzrastima su juniorke Odbojkaškog kluba Poreč, dok je kod momčadi nagrada pripala kadetima Judo kluba Istarski borac. Pulski judaši okrunili su se još jednom nagradom, onom u kategoriji najboljeg trenera gdje je Dean Ilić slavio drugu godinu za redom. U kategoriji sportaša s invaliditetom slavio je atletičar Medulina Boro Rađenović, dok je apsolutno najveći broj glasova dobila njegova klupska kolegica Mikela Ristoski koja je slavila u kategoriji najboljih sportašica s invaliditetom.

Posebne nagrade

Posebni ocjenjivački sud i ove je godine dodijelio tri nagrade za životno djelo koje su pripale Eziju Gobbu i Dinu Makovcu iz Pule te Egidiju Matoševiću iz Rovinja. Proglašeni su i najbolji sportsko-učenički klubovi, a to su ŠSD Mladost iz umaške OŠ Marija i Lina te ŠSD Mate Balota iz istoimene porečke srednje škole.

Uručena su i posebna priznanja SSIŽ-a koja su dobili istarski zlatni olimpijci Damir Burić i Giovanni Cernogoraz, koji po pravilniku SSIŽ-a nisu mogli biti izabrani za najbolje sportaše jer nisu članovi klubova s područja Istarske županije.

Pored njih, posebna priznanja dobili su i Košarkaški savez Istarske županije u povodu obilježavanja 80. obljetnice igranja košarke u Puli i Istri, Košarkaški klub Ghia Staff u povodu obilježavanja 60. obljetnice igranja košarke u Pazinu i Grad Pazin za izuzetno uspješnu organizaciju prvenstva Europe u boćanju. (Ivica CEROVAC, snimio Manuel ANGELINI)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike