Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Poziv na radionicu na temu ”ŠTO JE POTREBNO ZA ORGANIZACIJU USPJEŠNE TURISTIČKE MANIFESTACIJE?”

Tijekom ovog i sljedećeg tjedna Upravni odjel za turizam Istarske županije će u suradnji s porečkim Institutom za poljoprivredu i turizam diljem Istre organizirati javne radionice na temu manifestacija. Tom će prigodom stručnjakinja iz područja event managementa Klara Trošt Lesić izložiti problematiku koju susrećemo prilikom organizacije manifestacija s financijskog, organizacijskog, logističkog, marketinškog i prodajnog aspekta. Izlaganje će biti popraćeno nizom primjera i interakcijom sa sudionicima koje će se nastojati potaknuti na konstruktivnu raspravu o problemima i zaprekama prilikom organizacije manifestacija, kao i o pozitivnim iskustvima. Radionice se organiziraju u cilju razvoja Istre kao kvalitetne i konkurentne turističke destinacije, održivog razvoja kulturnih i prirodnih resursa te podizanja kvalitete turističkih proizvoda i usluga, što je u skladu s programom rada Upravnog odjela za turizam i smjernicama iz Master plana razvoja turizma Istre do 2025. godine.

Radionice su za sve besplatne a održati će se prema sljedećem rasporedu:

 • PONEDJELJAK 22. VELJAČE u 12h – UMAG, Gradska vijećnica (za područje gradova Umag, Novigrad i Buje te općine Brtonigla) – VEĆ SE ODRŽALA
 • SRIJEDA 24. VELJAČE u 14h – POREČ, sajam Promohotel (dvorana Žatika) (za područje gradova Poreč i Rovinj te općina Tar-Vabriga, Funtana, Vrsar, Bale i Kanfanar)
 • ČETVRTAK 25. VELJAČE u 12h – PULA, Gospodarska komora (za područje gradova Pula i Vodnjan te općina Medulin, Fažana, Ližnjan, Marčana i Barban)
 • PETAK 26. VELJAČE u 13h – LABIN, Gradska knjižnica (za područje grada Labina te općina Sv. Nedelja, Kršan i Raša)
 • PONEDJELJAK 29. VELJAČE u 13h – BUZET, Narodni dom (za područje grada Buzeta te općina Grožnjan, Lanišće, Lupoglav, Motovun i Oprtalj)
 • PONEDJELJAK 29. VELJAČE u 17h – PAZIN, Spomen dom (za područje grada Pazina te općina Cerovlje, Gračišće, Karojba, Pićan, Svetvinčenat, Sv. Lovreč, Sv. Petar u šumi, Tinjan, Višnjan,Vižinada i Žminj)

Teme o kojima će se govoriti su sljedeće:

 1. Osnove turizma manifestacija – vrste manifestacija, lokacija održavanja i doživljaji
 2. Razumijevanje procesa strateškog menadžmenta manifestacija
 3. Ključni dionici manifestacija – zajednička organizacija manifestacija
 4. Upravljanje ljudskim potencijalima manifestacija
 5. Financijski menadžment manifestacija – česte proračunske pogreške i savjeti za porast prihoda
 6. Marketing manifestacija – promocija i internet-marketing.

Radionice su namijenjene djelatnicima lokalnih turističkih zajednica, predstavnicima lokalne samouprave i svim ostalim dionicima koji organiziraju ili na bilo koji način sudjeluju u organizaciji manifestacija na lokalnoj i regionalnoj razini (javne institucije i organizacije, udruge, sportski klubovi, hotelijeri, poduzetnici, obrtnici, fizičke osobe i dr.).

Pozivamo vas stoga da sudjelujete na radionici koju organiziramo za vaše područje, te da pozovete sve dionike za koje smatrate da će doprinijeti uspješnom održavanju radionica. Ovisno o tijeku rasprave nakon prezentacije, predviđeno vrijeme trajanja radionica je maksimalno 2 sata.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.