Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Poziv na javnu raspravu povodom donošenja Kulturne strategije Grada Pazina 2.ožujka u 17 sati

Grad Pazin organizira javnu raspravu povodom donošenja i usvajanja Kulturne strategije, u maloj koncertnoj dvorani Spomen doma, u srijedu 02. ožujka 2011. godine, s početkom u 17.00 sati. Pozivamo sve građane koji žele aktivno sudjelovati u kreiranju kulture grada da sudjeluju u raspravi. Isto tako sve primjedbe i sugestije možete nam uputiti na e-mail adresu: [email protected] U nastavku možete preuzeti nacrt Kulturne strategije Grada Pazina.

    U uvjetima ekonomske recesije kulturni razvitak koji zahtjeva golema ulaganja naprosto nije moguć. Zbog toga će budući kulturni razvitak biti potrebno pažljivo planirati i oslanjati se prvenstveno na postojeće resurse i aktere. Buduće razdoblje potrebno je iskoristiti i za razvijanje određenog profila grada i zato je potrebno odrediti prioritete u kulturnim djelatnostima.
Iz tog je razloga, a s ciljem stvaranja jasne vizije budućeg kulturnog razvoja, Grad pokrenuo stvaranje KULTURNE STRATEGIJE GRADA PAZINA.
Strategija se stvarala u radnim timovima koji su obuhvaćali pojedina područja:
1. Kulturnu baštinu
2. Kulturu u zajednici
3. Kulturu mladih
4. Kulturu knjige i čitanja
5. Glazbeno-scenske, likovne djelatnosti i film
Rad po timovima iznjedrio je buduću viziju grada: Pazin – grad književnosti.
Većina članova radnih timova složila se da se u Pazinu u proteklih 15-tak godina književnost nametnula kao vodeća djelatnost po kojoj se grad prepoznaje u Hrvatskoj, ali i šire u regiji. Stoga je i razumljivo da književnost bude prioritetna djelatnost u budućem kulturnom razvitku. Izbor knjževnosti ne znači odbacivanje drugih kulturnih djelatnosti nego naprosto određivanje strategije koja će i druge kulturne djelatnosti usmjeriti prema realizaciji vizije Pazin – grad književnosti. Ostvarenje ove vizije moguće je ostvariti implementacijom određenih strategija koje vode ostvarenju ključnih ciljeva koje valja odrediti za naredno petogodišnje razdoblje (na koje se odnosi ovaj strateški plan).
Ove strategije odnose se na pet područja kojima treba posvetiti posebnu pažnju, a u svakom od ovih područja nalazi se više ciljeva koje je potrebno ostvariti kako bi se realizirala vizija Pazina kao grada književnosti, ali i unaprijedila ukupna kulturna aktivnost u gradu.
S polazišta da su građani najvažniji resurs grada i da su sve aktivnosti usmjerene ostvarenju njihovih interesa, Grad Pazin organizira javnu raspravu povodom donošenja i usvajanja Kulturne strategije, u maloj koncertnoj dvorani Spomen doma, u srijedu 02. ožujka 2011. godine, s početkom u 17.00 sati. Pozivamo sve građane koji žele aktivno sudjelovati u kreiranju kulture grada da sudjeluju u raspravi. Isto tako sve primjedbe i sugestije možete nam uputiti na e-mail adresu: [email protected]

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.