Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Povratak u klupe: Počela nova školska godina za 2086 školaraca

Nova školska godina počela je danas (4. rujna 2023.) za 2086 učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin te Gimnazije i strukovne  škole Jurja Dobrile i Pazinskog kolegija. S redovnim osnovnoškolskim obrazovanjem krenulo je čak 1268 učenika/ca, od čega na području Grada Pazina 723 (MŠ Pazin i PŠ Trviž), a na području okolnih sedam općina još 545 učenika/ca koji se nalaze u sastavu pazinske osnovne škole. Privi puta u školske klupe sjelo, pak,  68 prvašića u Pazinu te 9 u Trvižu, a na području ostalih općina 70 prvašića.

Uz kratak program dobrodošlice, prvašići su u Pazinu zajedno sa svojim učiteljicama i  gradonačelnicom Suzanom Jašić u okolišu škole zasadili generacijsko stablo (ladonju). Poželjela im je gradonačelnica pritom sretan početak školovanja i sretno odrastanje uz učenje i igru,  a kasnije se uoči prvog školskog sata susrela i s prvašićima i njihovom učiteljicom u Trvižu, poželjevši im također dobrodošlicu u školske klupe i puno sreće u školskim danima koji su pred njima.

Isto tako, u GSŠJD ravnateljica i razrednici dočekali su sveukupno 168 učenika/ca prvih razreda, dok je u toj srednjoj školi školsko zvono označilo početak školske godine 2023/2024. za 661 učenika i učenica u 27 razrednih odjela. Druga  srednja škola, Pazinski kolegiji dočekao je novih 47 učenika/ca koji će popunit prve razrede klasične i jezične gimnazije, dok je nastava krenula za ukupno 161 učenika i učenica.

Grad Pazin želi svim školarcima uspješnu i veselu godinu!