Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Potpisani novi ugovori s učenicima – stipendistima i isplaćene prve rate stipendija

Nakon provedenog postupka natječaja za stipendiranje Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić u studenom je potpisao pet novih ugovora za učenike – stipendiste, čime je završen postupak dodjele stipendija srednjoškolcima za ovu školsku godinu.

Uz njih, u tijeku je postupak dodjele stipendija za studente – stipendiste, za koje je predviđena dodjela 20 stipendija, a 23.studenog 2020. godina objavljena je privremena Rang lista. Time je broj učenika i studenata u ovoj školskoj/akademskoj godini porastao na 12 učenika i 58 studenata različitih srednjoškolskih, odnosno visokoškolskih studijskih programa, za koju je u 2020. godini planirano 455.550 kuna, a u planu za 2021. godinu 485.000 kuna.

Krajem studenog ujedno su isplaćene i prve rate stipendija za učenike za rujan i listopad, u koje su uključeni i učenici koji su dobili stipendije u prethodnim školskim godinama, te novi učenici iz školske godine 2020/2021. Studentima, koji su lanjskim akademskim godinama ostvarili pravo na stipendiju, isplaćena je stipendija za listopad 2020. godine.