Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Potpisan ugovor o opremanju Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin

Nakon provedene javne nabave 1. lipnja 2020. godine potpisan je ugovor o opremanju Dječjeg vrtića Olga Ban Pazin u vrijednosti od 585.695,15 kuna (uključujući PDV) s tvrtkom Difusione d.o.o. iz Pule. Podsjetimo da je projekt dogradnje i rekonstrukcije vrtića u Prolazu Otokara Keršovanija vrijedan oko 8 milijuna kuna započet 19. srpnja 2019. godine od strane izvođača radova pazinske tvrtke „Vladimir Gortan“.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako, usprkos nepovoljnim okolnostima izazvanim pandemijom, se radovi provode kraju na ovom najvećem projektu u području predškolskog odgoja u posljednjih nekoliko desetljeća. Ovo kapitalno ulaganje, najveće je ulaganje u objekte predškolskog odgoja od osnivanja Grada Pazina kao jedinice lokalne samouprave, te prvo veće ulaganje od dograđivanja zgrade 2001. godine.
Projektom rekonstrukcije postojeće zgrade vrtića postiže se proširenje prostora za ukupno 770 četvornih metara bruto, rješava se problem nedostatka prostora za dnevni odmor djece te se veličina soba za dnevni boravak djece usklađuje se s propisanom Državnim pedagoškim standardom.
Građevinskim radovima sanirani su krovište, zidovi, fasada, vanjska stolarija, instalacije te spremnik lož ulja, te će se u cijelosti obnoviti oprema i unutarnji izgled tog dijela zgrade. Na adekvatniji način će se urediti prilaz ustanovi, formiran je novi ulaz s istočne strane te osigurana dostupnost osobama s invaliditetom, kojima će se adekvatno prilagoditi i sanitarije. Za jednu dodatnu prostoriju povećavaju se kapaciteti vrtića.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike