Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

KonceRtualni projekt „Libertin“ u Pazinu

KonceRtualni projekt „Libertin“ vrhunskog jazz glazbenika i svestranog umjetnika Vedrana Ružića, prvi je koncert u Pazinu iz programa razvoja publike pod nazivom Od Big Banda do Jazz Teatra, kojeg organizira Grad Pazin uz financijsku potporu Ministarstva kulture. Koncert će se održati  7.6.2020. u dvorištu Kaštela, s početkom u 19.00 sati. U slučaju lošeg vremena program će se održati u Spomen domu.

Vedran Ružić dobitnik je Porina za „Spiritual Market“, kao najbolji jazz album u 2017 godini, a u projektu „Libertin“ združio je likovnu umjetnost, ples i glazbu i stvorio jedinstvenu jazz predstavu.

Kako kaže sam umjetnik „Libertin je konceRtualni projekt koji stavlja naglasak na spajanje umjetnosti – jazz glazbe i suvremenog plesa. Sastoji se od tri dijela / čina: Postanak, Obiteljski san i Libertin. U njima se prikazuju tri pogleda na svijet. Postanak govori o tome kako smo nastali, rasli i u jednu se trenutku počeli odvajati u vlastite krugove, Obiteljski san o tome kako su nas “zamišljali” roditelji, a Libertin o čovjeku koji se oslobodio tuđih snova, konkretno onih svoje obitelji. To je priča o slobodnom čovjeku koji je odlučio izaći iz okvira i postati umjetnik vlastita života.“

Sloboda interpretacije, improvizacija, virtuoznost, jedinstven glazbeni doživljaj, sve su to asocijacije koje nas navode na jazz. Stoga je cilj ovog projekta približiti jazz glazbu slušateljima različitih generacija, profila i glazbenih ukusa organizacijom glazbenih događanja s glazbenicima stvaraocima i izvoditeljima vrhunske jazz glazbe.

Dodana vrijednost ovog koncerta je i ta da se održava u jedinstvenom ambijentu pazinskog Kaštela, prostoru kojeg pored estetske vrijednosti autentične lokacije istarskog srednjovjekovlja, odlikuje i izvrsna akustika.

Sve ljubitelje dobre glazbe pozivamo na vrhunski glazbeni doživljaj.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.