Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Posjet veleposlanika Republike Hrvatske u Iraku, delegacije iz Iraka i predstavnika Hrvatskog Državnog Arhiva

Delegacija iz IrakaDržavni arhiv u Pazinu u suradnji s Hrvatskim državnim arhivom, ICARUS-om (International Center for Archival Research) i Državnim arhivom u Rijeci organizira međunarodnu arhivističku konferenciju „Stanje i perspektive arhivske glagoljske baštine“. Prvi dio Konferencije održava se 28. svibnja 2015. u Državnom arhivu u Pazinu .

Međunarodnoj konferenciji prisustvuje i delegacija iz Iraka koja je izrazila želju posjetiti gradsku upravu i predstaviti projekte, a primio ih je Zamjenik Gradonačelnika Grada Pazina Veljko Brajković sa suradnicima.

Tema prijema bila je upoznavanje Grada Pazina s projektima Hrvatskog Državnog Arhiva među kojima su i sudionici iz Iraka te predstavljanje, međusobno upoznavanje i razmjena iskustava u području kulture i obrazovanja.

Sastanku su uz Zamjenika Gradonačelnika i suradnike prisustvovali : Jerko Vukas, Veleposlanik Republike Hrvatske u Iraku,Vlatka Lemić , ravnateljica Hrvatskog Državnog Arhiva, Zlatko Draganović, zamjenik ravnateljice Hrvatskog Državnog Arhiva,Goran Crnković, ravnatelj Državnog arhiva u Rijeci, Elvis Orbanić, ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu te gosti iz Iraka: Saleem Shamoon Yaldo, biskup – Kaldejska katolička crkva, voditelj izaslanstva, Jaje Ameer, dominikanac, ravnatelj Akademije za humane znanosti u Bagdadu, član Vijeća za međunarodni dijalog pri Vatikanu, Tomas Sulaiman Bahnam, tajnik Kaldejske katoličke patrijaršije u Bagdadu, Hanna Afreem Ibraheem, časna sestra, profesorica matematike u ženskoj srednjoj školi, Ghassan Dawood Mansoor, tajnik Vijeća za međunarodni dijalog pri Vatikanu.

Delegacija iz Iraka