Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Početak uspostave banke alata u Pazinu: nova bušilica darovana na korištenje pazinskim udrugama

U sklopu Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada, danas, 27.11.2021. u jutarnjim satima Udruženje obrtnika Pazin u suradnji s trgovačkim društvom Usluga d.o.o. uručilo je novu bušilicu predstavnicima Grada Pazina namijenjenu svim pazinskim udrugama.
Ideja o donaciji alata za besplatnu posudbu i korištenje nastala je u sklopu radionice „Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu“ održane u rujnu ove godine u sklopu EU projekta „Nabava specijalnog komunalnog vozila od min. 14 m3 za odvojeno prikupljanje otpada“ trgovačkog društva Usluga d.o.o. Pazin s ciljem aktivnog promišljanja mogućnosti popravka i ponovne uporabe isluženih predmeta.

Ova vrijedna donacija prvi je korak ka uspostavi banke alata u Pazinu u kojoj će sve pazinske udruge i druge neprofitne organizacije moći besplatno posuđivati alat za potrebe projekata usmjerenih ka
poboljšanju života u zajednici, naglasila je gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić i dodala kako bi u sklopu banke alata, ako se za to pokaže interes lokalne zajednice, djelovala i radiona (kafić za popravke), prostor u kojem bi građani mogli besplatno popraviti neispravne sitne kućanske aparate, oštećeni namještaj, igračke i slično uz pomoć majstora i drugih volontera, ali i popiti kavu, čaj i podružiti se.

Predsjednica Udruženje obrtnika Pazin Karmen Gašparini istaknula je kako se ovom donacijom željelo podržati uspostavljanje banke alata i prostora koji bi aktivno uključivao majstore i pazinske obrtnike raznih profila koji posjeduju potrebna znanja i vještine, ali i potaknuti druge dionike na važnost pomaganja projekata koja nastoje izgraditi snažnije i otpornije zajednice.