Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Plan za sanaciju odrona u blizini Zarečkog krova

U blizini Pazinskog potoka u blizini Zarečkog krova došlo je do odrona kamenih blokova i zemlje. Uslijed povećane količine padalina u proteklom razdoblju koje su uzrokovale odrone, Grad Pazin je početkom tjedna izašao na teren i dokumentirao zatečeno stanje.Lokacija je ocijenjena kao opasna i u pitanju je sigurnost posjetioca te se odmah pristupilo otklonu problema. Po obavljenom uvidu, stupilo se u kontakt s Hrvatskim vodama, Turističkom zajednicom središnje Istre i tvrtkom Natura Histrica d.o.o., koji su obaviješteni o nastalom odvajanju dijela zemlje na lijevoj obali Pazinčice.

Napominjemo kako se radi o privatnom zemljištu, te je Grad Pazin u postupku ishođenja suglasnosti vlasnika zemljišta. Po primljenoj suglasnosti u planu je započeti s radovima. Izvršiti će se izrada drvene ograde, radi zabrane pristupa zoni odrona kamenih blokova i zemlje, postavit će se stepenice na početku novog utabanog puta tzv. „bypass“ staze koja zaobilazi zonu odrona. U planu je i nasipavanje novog obilaznog puta, te izrada i ugradnja tabela upozorenja i zabrane pristupa u zoni odrona.

Grad Pazin će s predstavnicima Hrvatskih voda početkom drugog tjedna obići teren, nakon čega će se utvrditi daljnje postupanje.

Ovim putem molimo građane da se ne približavaju zoni odrona i ne koriste stazu dok se ista ne sanira. O početku radova i sanaciji pravovremeno ćemo izvijesti javnost.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike