Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pet novih učeničkih stipendija u školskoj godini 2014/2015.

Pazin, 12. studenog 2015. – Danas je za nove učenike stipendiste s područja Grada Pazina, a koji se školuju izvan mjesta prebivališta, u Maloj vijećnici zgrade gradske uprave održan prijem povodom potpisivanja Ugovora o stipendiranju.

Gradonačelnik Krulčić je na prijemu istaknuo da će ove školske godine, Grad Pazin dodijeliti novih pet učeničkih i petnaest studentskih stipendija, čime će nastojati očuvati učenički i studentski standard. Rekao je kako Grad godišnje iz svog proračuna za stipendije izdvaja nešto manje od pola milijuna kuna. Napomenuo je i da se pri njihovom odabiru, prema Pravilniku o stipendiranju, u obzir uzima više kriterija. Uz izvrsnost, godinu školovanja i sudjelovanje na natjecanjima, na rezultate odabira stipendista utječu i kriterij materijalnog položaja te socijalni uvjeti. Krulčić je za kraj učenicima i njihovim roditeljima zaželio puno uspjeha u školovanju.

Ove je godine na Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija stiglo 6 prijava, a tročlana komisija odabrala je pet stipendista na temelju spomenutih kriterija. Prijemu su uz Gradonačelnika prisustvovali i Zoran Sloković, predstojnik Ureda Grada, te Anton Finderle, viši stručni suradnik za odgoj i obrazovanje.