Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazinski Sindikat umirovljenika za stradale u potresu

Pazinska podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske poznata po svom humanitarnom djelovanju aktivno se uključila u prikupljanje pomoći  za stradale u potresu na Baniji. U dogovoru s istarskim aktivistima i koordinaciji s Gradom Pazinom, u dva je dana prikupljena iznimna količina posteljine i ostalih potrepština. Pozivu pazinskih umirovljenika odazvali su se mnogi Pazinci, ali i žitelji drugih dijelova Istre. 

Prikupljeno je preko 250 plahti, više stotina jastučnica, 100-tinjak navlaka, 21 deka, 9 popluna, 16 jastuka te veća količina zaštitnih sredstava i higijenskih potrepština. Prikupljene donacije distribuirati će se domovima za starije osobe na području Petrinje i Siska, Općoj bolnici Sisak te najugroženijim obiteljima.

Mirjana Monas, predsjednica pazinskog SUH-a, zahvalila je svima koji su se odazvali pozivu kao i volonterima-članovima udruge koji su radili na prihvatu, sortiranju i pakiranju donacija  te pozvala na daljnju pomoć stanovništvu potresom razorenih područja. Nove akcije provesti će se nakon utvrđivanja potreba na terenu te će se prikupljati najpotrebnije stvari za određene ustanove i obitelji.

Istovremeno se pazinski SUH uključio i u prikupljanje pomoći za učenike u organizaciji Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin donacijom školskog pribora u vrijednosti od 1.500,00 kuna.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.