Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Pazinski kolegij primio u Zagrebu nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u okviru natječaja „Škola – prijatelj zajednice“.

U četvrtak 24. studenoga 2011. Pazinski kolegij primio je u Zagrebu nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u okviru natječaja „Škola – prijatelj zajednice“, kao jedna od tri srednjošolske ustanove u Hrvatskoj.

Na samoj svečanosti dodjele koja je održana u Muzeju Mimara u Zagrebu nagradu su primile učenica Monika Šćulac i prof. Orijana Paus.
Pazinski kolegij kao ustanova ima viziju i poslanje koje je usmjereno na promišljanje o čovjekovim vrednotama, stoga je i jedan od ciljeva Kolegija da sama škola, a i grad Pazin postanu još prepoznatljiviji ne samo po kvalitetnom školovanju nego i po razvijanju duhovne dimenzije koja je osnova za osobnu izgradnju i boljitak društva u cjelini.
Kolegij od samoga početka njeguje i promiče razne izvannastavne aktivnosti, projekte i programe koji potiču razvoj i napredak učenika i cijele ustanove, te je usustavljen i projekt "Škola – prijatelj zajednice".

U projektu trenutno sudjeluju 82 učenika volontera. Projekt je već u provedbi, a aktivnosti se organiziraju u slobodno vrijeme učenika. Volonterski rad pomažu i njime koordiniraju ravnatelj, odgajatelji, nastavnici i stručni suradnik iz Kolegija te stručno osoblje institucija koje su partneri Škole u provedbi ovog projekta: Centar za socijalnu skrb Pazin, Gradska knjižnica Pazin, Društvo „Naša djeca“ i Crveni križ.
Važno je potaknuti mlade i odgojno-obrazovnu ustanovu na volonterski angažman jer
šalju poruku da se slobodno vrijeme može kvalitetno iskoristiti, nešto lijepo i dobro čine za drugoga, a ujedno i za sebe, mudrije oblikuju svoj i život svoje okoline.

Neke od aktivnosti koje se već provode jesu: pomaganje pazinskim osnovnoškolcima u učenju, usvajanje osnova knjižničarstva, pomaganje učenicima Kolegija u svladavanju nastavnog gradiva, dodatna nastava iz obveznih predmeta za državnu maturu za učenike Kolegija, pomaganje djeci iz obitelji koje se nalaze u tretmanu Centra za socijalnu skrb.

Sredstva dobivena od Zaklade bit će iskorištena za edukaciju mladih volontera, uređenje prostora za druženje i kao pomoć korisnicima uključenima u volontersku akciju.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.