Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazinski gradonačelnik primio kremu hrvatskog boćanja

Renato Krulčić, pazinski gradonačelnik, primio je danas (20. lipnja 2012.) članove boćarske reprezentacije Hrvatske pod vodstvom izbornika Milana Celije i njegovog pomoćnika Gorana Ritoše, Valtera Krizmanića, predsjednika Istarskog boćarskog saveza, Aleksandra Anzura, potpredsjednika svjetske boćarske federacije (FIBA) te predsjednika i tajnika Zajednice sportskih udruga Grada Pazina, Jelisija Jovičića i Armanda Lušetića. Reprezentacija, U pazinskoj boćarskoj dvorani i na vanjskim terenima, reprezentacija od ponedjeljka odrađuje prvu fazu priprema uoči Europskog prvenstva u boćanju koje će se, upravo u Pazinu, održati od 3. do 8. rujna ove godine.

 Gradonačelnik je istaknuo kako su pripreme za ovu vrlo značajnu manifestaciju u punom jeku, a kada se dogovore još neka manja sponzorstava onda će se spremno dočekati prvenstvo, koje je pak više od samog igranja. Gradonačelnik je u svom govoru, osim na sportski dio, stavio naglasak i na kulturnu i turističku promociju grada Pazina, gdje je prvenstvo „starog kontinenta“, podsjetimo, već bilo organizirano 1989. godine. Ova manifestacija je prilika i za turističke djelatnike, odnosno iznajmljivače, budući se očekuje preko dvije tisuće noćenja. Najavio je i popratne događaje poput izdavanja knjige o boćanju, čime će Grad Pazin dodatno doprinijeti manifestaciji.
Ispred Gradskog vijeća prijemu je prisustvovao i predsjednik Stjepan Gabrić.

Nakon završetka prve faze priprema, broj reprezentativaca, njih trenutno 15, biti će smanjen na osam do deset, nakon čega slijedi ponovno okupljanje u Pazinu od 24. do 27. srpnja, a nakon toga slijedi završno brušenje forme prije samog početka prvenstva.

Valter Krizmanić je istaknuo kako je naša reprezentacija vrlo jaka, spada među četiri najjače u svijetu, te kako vjeruje u uspjeh cijele manifestacije od koje će svi prosperirati.

Izbornik Milan Celija je istaknuo zadovoljstvo uvjetima za pripreme koje je reprezentaciji omogućio domaćin, za što će se pokušati odužiti kroz dobre rezultate na prvenstvu.

Aleksandar Anzur, jedan od najzaslužnijih za dolazak prvenstva u Pazin, inače i dobitnik Plakete Grada Pazina, rekao je kako se nada da će se nakon prvenstva u Zagrebu i Rijeci, gdje su osvojena po tri zlata, isto ponoviti i u „srcu Istre“.

Što se tiče broja učesnika Europskog prvenstva, na prijemu je rečeno kako je dosada prijavljeno 16 reprezentacija, te kako se do početka prvenstva očekuje ukupno 20 prijavljenih reprezentacija.

Prodaja ulaznica

Prvim danom mjeseca srpnja kreće prodaja ulaznica na event.hr, dok će se od 15. srpnja ulaznice moći kupiti i u Pazinu, na kiosku Glasa Istre te u TZ, a kasnije i na drugim prodajnim mjestima. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 30 kn dnevno za razdoblje od 3.do 6. rujna (ponedjeljak –četvrtak), a 100 kn za paket ulaznica za ta četiri dana. Cijene ulaznica za završne dane PEUBA, 7. i 8. rujna (petak i subota), su 60 kuna dnevno u pretprodaji, a 100 kuna na sam dan igranja.

Škola boćanja

U cilju popularizacije boćanja, za djecu i učenike rođene 2000. godine i kasnije, organizira se škola boćanja srijedom u 18 sati u prostorijama boćarske dvorane, a vodi je proslavljeni boćarski as Valter Ivančić.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike