Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Pazin u petak otvara Klizalište u srcu Istre

Nakon dužeg niza godina Pazin ponovno ima klizalište!

U suorganizaciji Turističke zajednice središnje Istre, Pučkog otvorenog učilišta i Grada Pazina, klizalište svoja vrata na platou ispred Spomen doma otvara u petak 29.11.2019. a biti će otvoreno sve do kraja školskih praznika u siječnju 2020. godine.

Otvorenje klizališta predviđeno je u 15,00 sati na after work opuštanju kada će za posjetitelje biti omogućene besplatne klizaljke na 45 minuta. Uz klizanje, na platou Spomen doma će se odvijati i bogat program tijekom cijelog mjeseca koji u petak počinje koncertom banda Side Effects uz prigodnu ugostiteljsku ponudu kao što su fritule, kuhano vino i kuhani gin.

U ostatku mjeseca počevši od 09. prosinca klizalište će u jutarnjim satima biti rezervirano za organizirane grupe djece iz vrtića i osnovne škole dok će ostali građani i posjetitelji moći klizati svaki dan od 15 do 21 sat. Klizalište je besplatno, naplaćuje se tek najam klizaljki 20,00 kuna. U suradnji sa hokejaškim klubom iz Siska od 07. i 08. prosinca vikendima će se organizirati škola klizanja, i to u jutarnjima satima za djecu a u popodnevnima za ostale zainteresirane.

Na klizalištu će se redovito održavati razni tematski programi za djecu ali i za ostale građane i posjetitelje. Adventska kućica na klizalištu svaki će vikend donositi nešto novo od eno-gastronomske ponude središnje Istre.  Subotom će se tijekom prosinca svojom ponudom prezentirati predstavnici značajnijih festivala s područja Turističke zajednice središnje Istre: Smotra vina – Gračišće, Smotra ulja Istočne Istre, Internacionalni sjam pršuta – Tinjan, S klobasicom u EU – Sv. Petar u Šumi, te pazinski tradicionalni proizvodi: Cukerančić, malvazija i med.

Klizalište će ove godine biti poprište većeg dijela blagdanskih događanja u Pazinu, pa ćemo tako zajedno ispred Spomen doma slaviti Badnjak i Božić te ispratiti staru godinu dočekom u podne.