Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Otvorena izložba Definiraj nedefinirano povodom Međunarodnog dana muzeja

Muzej Grada Pazina je u petak, 17. svibnja otvorenjem izložbe Definiraj nedefinirano, obilježio međunarodni Dan muzeja. Riječ je o izložbi kojom je predstavljen izbor likovnih djela Galerijske zbirke Muzeja koju čine umjetnine eminentnih svjetskih, europskih i hrvatskih umjetnika kao što su Julije Knifer, Ivan Kožarić, Branko Ružić, Marija Branka Košković, Marina Abramović i drugi. Međunarodni dan muzeja svake se godine obilježava 18. svibnja, a ove godine s temom Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije.

Osim što je izložbom predstavljena jedina likovna zbirka Muzeja i velika svjetska imena koja ju čine, izložba se i u dvije sfere povezuje s temom ovogodišnje manifestacije.

Prvo, odabirom radova koji će izložbom biti predstavljeni želi se ukazati na mnogostrukost likovnih izričaja, strujanja i usmjerenja likovne umjetnosti 20. stoljeća s ciljem uviđanja različitih pristupa u shvaćanju realnosti sadašnjosti za ostavštinu budućnosti. Drugo, ostvarena je suradnja s pazinskim srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile i Pazinskim kolegijem – Klasičnom gimnazijom. Realizirane su 4 radionice kojima je cilj mlade – kao budućnost svijeta, senzibilizirati za muzejska zvanja, muzejsko djelovanje te, općenito, zaštitu i očuvanje kulturne baštine.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.